Gość graflukas Napisano 30 Grudzień 2008 Share Napisano 30 Grudzień 2008 witam przedstawiam projekt autorstwa Cierniewski Architekci na konkurs organizowany przez VOX /rozstrzygnięty 4 listopada 2008/ na koncepcję budynku biurowo-usługowego wraz z zagospodarowaniem terenu w sąsiedztwie drukarni „Concordia” w Poznaniu wyniki na stronie: http://www.voxdesign.pl jako czlonkowi zespolu przypadla mi glownie czesc wizualizacyjna projektu model, rendering: Lightwave 3d skladanie fotek, fotomontaz: photoshop dodatkowy obrazek - swiateczna kartka pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 30 Grudzień 2008 Share Napisano 30 Grudzień 2008 jedyny plus że zasłania szeratona. co do prezentacji słaba fotka w tle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 30 Grudzień 2008 Share Napisano 30 Grudzień 2008 cienie na barierce po lewej mi nie pasują mało widać z tej odległości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 No, kierunek światła w całej scenie leży. Masz większą wersję? Gdzie to jest/będzie? Gdzieś koło dworca/targów? Dawno nie byłem w Poznaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 bieda panie bieda. Co do samej architektury - parafrazując reklamę - prawie jak Frank Ghery - prawie robi różnicę... Budynek sprawia wrażenie zaprojektowanego w szczerym polu (gdzie tu jakiekolwiek choć by powiązanie z sąsiadami?!) fakt że na dużym placu (tak sugeruje zdjęcie otoczenia) ale to jednak nie pustynia. Coś się tam już dzieje. Nudno nie jest, ale aż do przesady jest "wystrzałowo" - ja jestem na NIE - choć może by mnie przekonał jakiś szerszy kontekst. Idea może albo jakieś inne mądre słowo :) Zdjęcie w tle - znaczy się niebo - tragiczne - psuje cały render. Wizka w taka 10-15 minutowa - wstyd na konkurs wysyłać chyba troche. Mam nadzieję że wersja z mikołajem tylko dla jaj powstała, i nikt nie oglądał jej - bo jest (co wydaje się być prawie niemożliwe) jeszcze gorsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zdrowy_rozsądek Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 Jestem bardzo ciekaw procesu myślowego jaki doprowadził do takiej właśnie odpowiedzi na zadanie konkursowe. Wynikało to w ogóle z jakiejkolwiek analizy terenu? Pasuje do istniejacej zabudowy? Być może źle zakładam (udowodnij mi ze się mylę), ale autorzy postanowili zszokować nas bryłą budynku, która jest całkowicie oderwana od kontekstu. Jakby tego było mało ich cel nie został raczej zamierzony, bo taka bryła nikogo już nie wprawi w zaskoczenie - jest banalna i sztampowa. Proszę o więcej zdrowego rozsądku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świerk Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 nie podoba mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 ...ja w sumie mam podobną opinię do tej zdrowo_rozsądkowej - jest obrazek ale z czego wynika taka a nie inna arch to nie wiem- no i bryła do mnie jakoś nie przemawia- napisales ze projekt zakladal budynek wraz z otoczeniem a tu nic z otoczenia nie widac - moze pokaz jeszcze inne ujecie bo ta panorama nieco zaciera faktyczny obraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi