virious Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Tym razem już nie naruszam regulaminu :). Oto mój pierwszy wipek. Czekam z pokorą na Wasze krytyczne opinie :).
pg Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 zazwyczaj sie nie wypowiadam na poczatkujacych wipach, ale tym razem wyjatek zorbie (ale tylk na jednym, a nie na 3 topicach:) ): Proponuje porzucic wanne, felge i kostke - odpalenie 3dtotal (sory za reklame, ale to jedyny portal na ktorym kojarze tutka) wejsc do dzialu tutoriali - i zabrac sie za tutorial o modelowaniu Joanny d\'arc - to ci na bank duuzo da.
virious Napisano 5 Marzec 2004 Autor Napisano 5 Marzec 2004 Czyli kostka jest do bani? Powiedz może, co możnaby poprawić :).
WToreK Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Po co umieszczac taki obiekt na forum ?? Fajnie ze ci sie udalo to zmontowac ale to troche za malo zeby bylo warto oceniac, taki model to wiesz...
virious Napisano 5 Marzec 2004 Autor Napisano 5 Marzec 2004 Jaki jest adres na ten 3dtotal? Bo byłem na 3dtotal.com i nie mam tam tutoriali żadnej Joanny :(.
dirty Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 nie chce Cie zniechcecac...ale pewnych rzeczy nie umieszcza sie w wipach... tyczy sie to zarowno tej kostki, wanny noi felgi...sa po prostu cianiutkie przerob pare tutkow i zrob cos bardziej ambitnego... wtedy daj to na wipa. tak to tylko marnujesz czas swoj i innych proszac o jakies oceny... po prostu nie ma czego jeszcze oceniac...inna sprawa ze troche samokrytyki by sie przydalo.. no chyba ze uwazasz pare razy extrudowanego cube\'a za dzielo sztuki pzdr
Dr. eA Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Ewentualnie umieszczaj takie prace w Finished Works
virious Napisano 5 Marzec 2004 Autor Napisano 5 Marzec 2004 Jasne, że nie uważam się za mistrza. Nikt nim nie jest od razu. Ale zbieram baty na tym forum :/ :).
Quadysz Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 ironia na pewno :) ile to ma faców?? :D jak długo się renderowało?? a tak powaznie to nie zrazaj sie opiniami, ale uwazam ze powinienes sobie wybrac jakis ambitny temat, i doprowadzic go do konca z pomoca forumowiczow, jezel jeszcze nie czujesz sie na silach to cwicz, praktyka czyni misia jak mawiaja... greets marek ps. GREAT WORK DUDE ps. napisal ten co wybral sobie ambitny temat hehe :D
virious Napisano 5 Marzec 2004 Autor Napisano 5 Marzec 2004 Spoko. Nareszcie jakaś rzeczowa rada. Obmyślę sobie, co chciałbym wymodelować i postaram się dobrnąć do celu. Aha, jakie Wam pokazywać rendery? Bez tekstur?
Chris Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 O ile jesze nie znalazles tutoriala Joanny d\'arc to prosze: http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/joanmenu.asp
Archangel Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Witam !! Moim zdaniem najwazniejsza rada jest taka abys tworzac co kolwiek z dziedziny 3D zawsze staral sie aby bylo to niepowtarzalnie, niezwykle...nie zawsze musza to byc jakies mega skomplikowane obiekty na co dowodem moze byc chocby galeria splutterfish\'a gdzie jest wiele bardzo prostych pracek ale sa one poprostu piekne...czemu umieszczasz sam obiekt w powietrzu i tyle ?? Gdzie tlo, oswietlenie ciekawa perspektywa ?? Skombinuj sobie jakiegos pozadnego rendera (czytaj Brazil\'a :D ) przemysl temat od poczatku do konca i do dziela !!!! Powodzenia
virious Napisano 5 Marzec 2004 Autor Napisano 5 Marzec 2004 Dzisiaj postaram się dodać jakieś podłoże do tej kostki i dodam jakieś tło.
cochise Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 wow, 27 chamfer boxow, rozmnozonych arrayem. jak to zrobiles?
tomek Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Mojej pierwszej pracki nie zamiescilem (bo mi wstyd bylo) 2 to low poly P-206 3 to jak i jest w trakcie tworzenia .Te 2 prace powstały po przerobieniu kilkunastu prostych tutków i kilku bardziej skomplikowanych oraz dokładnym sledzeniu stronki 3dmax.Może tez powinienes ta droga ruszyc .bo warto.
xMark Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 dzieki meen. dzieki tobie przypomnialem sobie jak taka kostka sie nazywa :D
virious Napisano 5 Marzec 2004 Autor Napisano 5 Marzec 2004 WOW!!! A jednak komuś się przydało moje \"dzieło\" :) :).
kulexy Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 heh... za duzo to tutaj niema do oceniania, ale to sa jak widze twoje poczatki, nie zrazaj sie ostrymi komentarzami, rob swoje... Kostka rubika nie jest zbyt trudnym obiektem, ale jak ja wpieprzysz w fajne otoczenie pracka bedzie ciekawa :)
virious Napisano 5 Marzec 2004 Autor Napisano 5 Marzec 2004 Więc klamka zapadła: dzisiaj pracuję nad otoczeniem dla kosteczki i jutro pokazuje tego rezultaty. Jak wyrenderować? Bez kolorów i tekstur?
kulexy Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 ustaw jakis koloor jednolity i daj go wszystkim objektom... render...
virious Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 Ok, wyrenderowałem sobie takie coś. Możecie mi doradzić, dlaczego kostka ma takie \"dziwne\" niewyraźne kolory? To od oświetlenia, czy co??
virious Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 Ale dlaczego sama kostka ma takie dziwne kolory, a reszta nie ??
virious Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 Master Kiełbaster: lubisz dreczyć nowicjuszy?? To takie hobby?? :(
Master Kiełbaster Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Jak byś włożył w to więcej pracy i pomysłu to bym Cię nie męczył. Dobrej pracki nie da się zrobić w 30 min :(
virious Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 Nie robiłem tego w 30 min!! Poza tym myślałem, że ktoś mi pomoże odnośnie tego rendera i kolorów kostki, ale jak narazie odstawiacie liczenie moich box\'ów :(. A tak z innej beczki, to jest WIP, czyli Work In PROGRESS!! Więc nie wystawię tu od razu pracy nominowanej do jakiejś extra nagrody.
Bobby_digital Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 wiesz co jest dobrym cwiczeniem na poczatek? sprobuj zrobic swoj pokoj ;)
virious Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 Dużo osób tak zaczynało (jak widzę), więc może też się skuszę? :). Najpierw muszę ćwiczyć konsekwencję i skończyć tego wip\'a.
Bobby_digital Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 NIe wiem co chcesz wykombinowac z ta kostka jeszczse... narazie nie rozumiem tego polaczenia kostka na jakis deseczkach na piasku... ? dla piasku bump daj. ....nie wiem o co chodzi z kolorami tak samo wygladaja jak na pierwszym renderze....
virious Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 Ok, dodam bumpa, ale dlaczego tej kostce te kolory się tak rozmyły?
leander Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Jak to rozmyły? Może chodzi Ci o kompresje jpga. Jak dla nie nie ma tam żadnej niezwykłej deformacji kolorów.
kulexy Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 jezeli ci chodzi o te... deski to chyba musisz zrobic UVW UNWARPa... polecam tutaj tutorial (video) naszego kolegi po fachu DRUGa :D Tutorial jest na tym forum i jest dostepne w tym watku: KLIKAC I SIE NIE BAC :D
Rekomendowane odpowiedzi