Napisano 18 Maj 200420 l w pierwszej martwej masz ładne swiatełko ale nie podoba mi sie kompozycja :/ ten słoik rozbija mi cały obrazek w dodatku jest najsłabszym a najwiekszym elementem ( nie widac szkła ani wypukłosci ) co do drugiej hmmm no kolory ok powiem tak w tych szybkich szkicach martwej to własciwie chodzi o to aby ustawic swiatło i cien ( u ciebie tego mi brakuje) i nie wiem czy w takim szkicu ta biel dobrze tu robi ... :( wszystko tak swieci ze oczy bola .... co innego gdyby ta biel sama w sobie sie rozniła - niestety jest wszedzie taka sama walnieta z tuby - napisałam tyle ile wiem ja musze sie przyznac ze sama mam problemy z tymi szybkimi szkicami :( chciałabym namalowac za duzo w tak krotkim czasie i w rezultacie wychodzi mi kicha :P no ale nie poddam sie tak łatwo :D hehehe moze za tym ktoryms tam razem mi cos z tego wszystkiego wyjdzie pozdrawiam
Napisano 18 Maj 200420 l no dobra teraz dam cos o wiele brzydszego :) robiłak ja krocej niz poprzednie ... osobiscie jej nie lubie i nie podoba mi sie tytuł to \" śmietnik \" ;D hehehe no ale jak macie ochote pobawic sie w krytyka no to zachecam :) pozdrawiam
Napisano 28 Maj 200420 l A mnie sie podoba ta blekitna praca. Lewa strona imho bardzo fajna, ino butelka troche plaska i kompozycyjnie mogloby byc lepiej. No ale to tylko taka opinia amatora.
Napisano 4 Czerwiec 200420 l Autor hmm kinia kolorki jak zwykle bardzo żywe no i git; ja osobiście trochę nie lubię sposobu w jaki symylujesz głębię ostrości; dalsze plany są nudne i mdłe ... nie mam zbytnio pomysłu jak coś takiego poprawić, bo sam nie maluję, no i wydaje mi się, że nie jest to prosta sprawa, bo jak za dużo zaczniesz grzebać to tło zacznie się wybijać na pierwszy plan :( może pomogło by gdybyś dała mniej wyraźną krawędź, i na tym się skupiłą; niech barwa będzie bardziej rozproszona, ale wprowadziłbym większą gradację odcieni pomiędzy miejscami największego światła i cienia dla obiektów tła + domieszka 1 dominującego barwnika do wszystkich kolorów dalszego planu ... poza tym zrobiłbym taki myk, że dawałbym minimalnie ciemniejsze odcienie im dalej od źródła światła; w tym przypadku światło padające przez okno balkonu powinno nieco przyciemnić bardziej schowane części tła... uffffff :) tak jak już wspomniałem, jest mi ciężko coś ciekawego napisać bo sam w tym nie siedzę ... musiałbyś zapytać kogoś z doświadaczeniem jak się takie rzeczy robi, ale taki miałbym właśnie pomyśł. są jeszce jakieś tam szczegóły np. perspektywa krzesła (prawe oparcie względem lewej przedniej nogi :/ - coś mi tu nie gra), czy też sama kompozycja i kadr .... ogólnie jednak twoje malunki są coraz przyjemniejsze, coś mi się wydaje, że nie próżnujsz w zaciszu domowych pieleszy ... tak 3maj :) powodzenia przy dalszej pracy.
Napisano 4 Czerwiec 200420 l :) thx dzudzu wezme cos takiego pod uwage ale moze wtedy kiedy bede miała na to czas i bede mogla sobie pozwolic na zabawe i eksperymenty :) ta praca była na czas ( 10 godzin) tak typowo pod egzamin - dlatego nie jest tak dopracowana jakbym chciała - pewne rzeczy musiałam potraktowac szkicowo a niektore szczegoły ominac dzieki za słowa otuchy :) pozdrawiam :)
Napisano 4 Czerwiec 200420 l fakt faktem mam problemy z perspektywa :/ a w szczegolnosci jesli chodzi o kola elipsy itp
Napisano 9 Czerwiec 200420 l Kartka z rysownika, takie tam... Wiem, kiepskie to... Szkrobie od paru miesięcy w wolnym czasie, którego mam niestety mało :| Wszystkie sugestie mile widziane :)
Napisano 13 Czerwiec 200420 l najfajniejszy szkic to tych dzwoneczkow w I kubku ucho jest zniekształcone a w filiżance dno , ucho i same scianki filizanki sa narysowane tak jakbys kazdą czasc rysował z osobna i to w dodatku z innej pozycji - błedy winikaja z braku podstawowej konstrukcji - jak zaczynasz szkicowac wykresl sobie najpierw bryłe kule szescian itpi znich buduj przedmioty tak jest o wiele łatwiej pozdrowienia :)
Napisano 19 Czerwiec 200420 l rownie stara jak architektura, ktora t zamiescilem, ale moze jakos sie przyda mi, badz Wam. Pozdrawiam. W tej pracy najbardziej bylem skupiony na zarysie kompozycyjnym oraz na uchwyceniu charakteru gitary (bez szczegolnego wykanczania). Dawne proby :)
Napisano 19 Czerwiec 200420 l TERAZ JA. akwarele. Trochę wygląda jak moja chora wyobraźnia, ale to tylko martwa natura. Przyrzekam!!!!
Napisano 19 Czerwiec 200420 l MasSs: to mi na martwą nature nie wyglada, ale moze ja starej daty jestem :)
Napisano 19 Czerwiec 200420 l :| eeeee sorki wielka pomyłka.....speed zawsze mialem wyzej a tu natura jeszce raz przepraszam ... [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > MasSs]
Napisano 21 Czerwiec 200420 l szkoda ze nie zrobiles otoczenia :/ wtedy sloiczek wygladalby znacznie lepiej
Napisano 21 Czerwiec 200420 l Fajne kolorki ma buteleczka i reszta, tylko zamieszanie po prawej strasznie rozprasza i odciąga wzrok od rzeczy piękniejszych. A że sam ten bajzel kolorystyczny :) nie jest sam w sobie wartościowy, obniża walory samej pracy...ha, a to miała być krótka opinia...żem się rozpisał (jak na mnie :)
Napisano 25 Czerwiec 200420 l A o mojej pracy nikt nie napisał:( A moglibyście napisać cokolwiek, nawet nawet że jest kompletnie do bani( czy jakoś tak) i bym si/ę ucieszył.
Napisano 25 Czerwiec 200420 l Autor kolegaalek: jest do bani; ołóweczkiem częsciej proszę; na farby chyba jeszcze nie czas.
Napisano 28 Wrzesień 200420 l Autor hejka! nie wiem czy to bylo w tym watku, ale znalazlem cos w gdansku a'propos nauki rysunku; jak ktos jest nieksztalcony w rysowaniu/malowaniu a chcialby pocwiczyc pod okiem kogos kto sie zna (to sie zobaczy :) no i mieszka gdzies w trojmiescie to moze warto :) ja dzisiaj sie chyba przejde i podpytam co i jak, moze beda zajecia z modelem :) http://www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=325
Napisano 7 Październik 200420 l troche papierowe te draperie. ale kontrasty mi sie podobają. i ogólnie to spoko