Pierzak Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Hej. robię malutką animację krwi. Animacja ma być wesoła. Narazie nie zdrade pomysłu. Całość będzie trwało kilka sekund. Oto pierwszy render. materiały powstały na podstawie tutoriala [nauka] z 3dtotal. Na razie nie ma co oceniac ale moze ktos ma jakas sugestie czy cos
chveti Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 fajne!tylko tych krwwinek coś mało.... jak skończysz animacje to zalinkuj na forum:)
Leru Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Krwinki sa chyba troche za blade ale tak to sa ladne :). Tlo troche do bani :(
Pierzak Napisano 6 Marzec 2004 Autor Napisano 6 Marzec 2004 spokojowo. jeszcze światło nie jest ustawione.
Obywatel Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 No fakt fakte nie wiele tego ;] Ja bym zmienil to cos, w szym beda krwinki, bo mi to na zyle nie wyglada :-)
Pierzak Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 w zasadzie to ja sam nie wiem gdzie te krwinki są. Co do ilości krwinek to będzie ich więcej. Białe krwinki??? no włąśnie gdzie one są?? To dopiero pierwsza przymiarka zrobiona dzis rano. czekajta na więcej 8)
Master Kiełbaster Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Białych krwinek jest tak na oko 50 tys razy mniej od czerwonych wię c za dużo ich nie powinno być :P
Pierzak Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 Dzieki MasterKiełbaster. Co do miejsca akcji to chyba iem gdziie to się odbywa: w tkance. tak to jest tkanka. Nie wiem jeszcze jaka ale tkanka. Bo przeciez nie trzeba sobie żył podvinac zeby krew zobaczyć. wystarczy lekkie saleczenie w palec.
Kuciel Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 hehehe tez robilem juz kiedys takie same krwinki, ale animacji nie zamieszcze bo jak sobie pomysle jak wyszla to.....
Pierzak Napisano 8 Marzec 2004 Autor Napisano 8 Marzec 2004 Hej. Dodalam więcej krwinek. To ocywiscie jeszcze nie koniec. Zostalo jeszcze troche roboty ale poobladajcie sobie. http://www.dburdon.3d.pl/002.jpg
Master Kiełbaster Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 Krwinek jest 5 mln na mm3. Ale te żyłki są cienkie więc ich ilość jest raczej dobra. Kilka rederek:
Pierzak Napisano 11 Marzec 2004 Autor Napisano 11 Marzec 2004 wielki postęp w krwinkach. reawie finalna animacje mozecie sciagnac tu: http://www.dburdon.3d.pl/krwinki04a.avi zajmuje ona dosc duzo ale postaram sie to naprawic i zmniejszyc.
Pierzak Napisano 11 Marzec 2004 Autor Napisano 11 Marzec 2004 wersja mniejsza i w badziewnej jakości. nie radze robic fullscreen\'a http://www.dburdon.3d.pl/krwinki05.avi czekam na wasze opinie
Pierzak Napisano 11 Marzec 2004 Autor Napisano 11 Marzec 2004 Właśnie znajomy powiedział mi ze literki sa za zielone... sam nie wiem. wg. mnie sa ok. A wg. was zielony to dobry kolor?
rdo Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 animacja fajna.... kolor jak najbardziej na miejscu
kulexy Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 heh \"To byly 2 ‰ we krwi\" :D DOBRE :D:D:D a na poczatku, zamin objasnily mnie napisy, ze to sa 2 ‰ to myslalem ze to jakis virus :P:P:D:D
don_filippo Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 Moim zdaniem erytrocyty powinny zapier***** z dużą szybkością... A to, to jakieś anemiczne jest :/ W niektórych momentach animacji erytrocyty przenikają przez siebie!!!! To niedopuszczalne! Powinny sie od siebie odbić. kamera powinna się jakoś ruszyć, bo jest strasznie statycznie. No i jeszxzce powinny być widoczne turbulencje osocza, wewnątrz którego pływają sobie erytrocyty (chodzi o rozmazania itp.), bo teraz mozna odnieść wrażenie, że latają sobie w pustej przestrzeni...
Pierzak Napisano 13 Marzec 2004 Autor Napisano 13 Marzec 2004 co do przenikania to racja. ale to nie jest finalna wersja. a co do szybkosci to wg mnie jest ok. jakby lecialy szybko to nic bys nie zobaczyl a animacja trwala by sekunde.
empik Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 fajna animacja krwinki maja fajna teksturke i te 2%. dobre
don_filippo Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 Originally posted by Pierzak co do przenikania to racja. ale to nie jest finalna wersja. a co do szybkosci to wg mnie jest ok. jakby lecialy szybko to nic bys nie zobaczyl a animacja trwala by sekunde. Eeeee. Większa prędkość krwinek, zwiększyć ilość krwinek i czas animacji będzie ten sam. 2 promile mogą za to przesuwać się tak powoli. A te zaburzenia, turbulencje cieczy (osocza) - możesz zrobić modyfikując odpowiednio efekt Bullet Trail (smuga po pocisku) znany z Matrixa. Jak zrobić ten efekt jest opisane bardzo dobrze (robiłem kiedyś efekt lecących kul z tego) w książce zamieszczonej w dziale Podstawy na www.max3d.pl. Książka nosi tytuł \"Matrix - jak to zrobić\" czy cuś takiego.... pomyśl o tym :)
everyman Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 animacja fajna... hehe 2 promile ;-D... ale zgadzam sie z don_filippo: zwieksz szybkosc i zrob cos zeby te krwinki nie wygladaly jak lecace w powietrzu... pozdro
zombo master Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 mówiąc o zanimowaniu jest dobra. O modelowaniu nie mówie bo za dużo go tu nie było. A co do tekstur to średnie. NO i jeszcze był dziwięk a to dużo robi >pozdro
Pierzak Napisano 15 Marzec 2004 Autor Napisano 15 Marzec 2004 troszke poprawiona animacja. krwnki nie przenikaja przez siebie (choc juz znalazlem takie co przenikaja przez slupki) ógolie ściani tzn sufit i podloga troche sie ruszaja ale tka wollno ze prawie nie widac. kamerka tez na poczatku troche sie rusza calosc do sciagniecia tu: http://www.dburdon.3d.pl/2promile.avi czekam na komentarze 8)
Pierzak Napisano 17 Marzec 2004 Autor Napisano 17 Marzec 2004 kolejna wersja animacji. poprawialem szczegoly. Byc moze to finalan wersja. sami ocencie. oto link: http://www.dburdon.3d.pl/03promile01.avi i obrazek:
Master Kiełbaster Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Coś średnio to wygląda. Niektóre krwinki lecą szybko póżniej nagle zwalniają, reszta leci za wolno.
Pierzak Napisano 17 Marzec 2004 Autor Napisano 17 Marzec 2004 podobne wrazenie odnioslem. myslalem ze nikt nie zauwazy. 8P
Rekomendowane odpowiedzi