olopl Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Uczę się teksturowanie tym sposobem co w temacie podany. Stworzyłem boxa na wzór prostokąta. No i zabrałem się za teksturowanie. Wszystko ładnie się o teksturowało poza jednym. No więc mam takie coś jak na obrazku poniżej no i jak przesunąć ten obrazek co jest po prawej na środek. Żeby było jak po lewej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam_m Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 W okienku modyfikatorów klikasz + przy UVW Mapp i wybierasz gizmo. Teraz możesz teksturę przesuwać. ps. boxa na wzór prostopadłościanu Link to comment Share on other sites More sharing options...
olopl Posted January 10, 2009 Author Share Posted January 10, 2009 A jak zrobić żeby tekstura była równa np. jednemu bokowi na obiekcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ex3 Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Wciśnij F1 i poczytaj wszystko o Unwrap UVW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olopl Posted January 12, 2009 Author Share Posted January 12, 2009 A chociaż ktoś wie co zrobić żeby tekstura wyglądało jednakowo na każdej części obiektu? Mam coś takiego jak na obrazku i za nic nie wiem jak to poprawić: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkeruj Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Przeczytaj jeszcze raz posta Ex3a Link to comment Share on other sites More sharing options...
1nS Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Haha, ale jesteście pomocni. Zróbcie najlepiej auto-bot'a, który na każdy post będzie pisał F1. Ten dział jest po to, żeby wytłumaczyć coś co już jest wytłumaczone, ale po PL i "na chłopski rozum". olopl: Nie ma jakiegoś magicznego przycisku, który zrobi za Ciebie wszystko. Musisz ręcznie przesywać vertex'y i sprawdzać efekt, jeżeli to jeszcze nie to o co ci chodzi to przesuwaj dalej. Masz tu video tutorial i obejrzyj go kilka raz po woli i zrozumiesz chyba wszystko: http://www.youtube.com/watch?v=mA_Qaiwwjac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts