JW_2305 Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 (edytowane) Witam wszystkich! ;) Zamieszczam tutaj wynik ostatniej zabawy. Pewnie zauwazycie, ze w kilku miejscach nie zgadza sie z orginalem, mialem niestety takiego rozjechanego blueprinta. Odpusccie mi wnetrze, wiem, ze paskudne, ale to tak tylko, zeby cos tam bylo;p Bardzo mile widziane komentarze i sugestie na przyszlosc ;) Pozdrawiam;) Proste otoczenie, ale w tym swietle mi sie najbardziej podobalo Studio Kolo Edit: Siatki - zdaje sobie sprawe z trojkatow, z nimi wygladalo lepiej po wysmoothowaniu, a kroic, ciac juz nie chcialem Edytowane 16 Styczeń 2009 przez JW_2305
xaoo Napisano 13 Styczeń 2009 Napisano 13 Styczeń 2009 Witam, O kurczaki, pelne zaskoczenie :) Ladnie ladnie, choc kilka uwag mam. Najbardziej rzuca mi sie w oczy material felgi, taki jakis nieneturalny jak dla mnie bardziej przypomina lakier samochodu, ale te flake-i jakies takie ciut za duze mi sie wydaja. Co do lakieru - hmm.. wiem ze taki lubisz, wiec sie nie czepiam. Mam jeszcze pytanie odnosnie rendera kola. Chodzi mi tam o listwe progowa i prog przy przednim kole, czy to tam jest dobrze wykonczone? A i jeszcze jedno. Wersja studyjna w tym kadrze wyglada jakby szyb nie miala. Wrzuc jakiegos white box-a co by sie tam cos odbilo jak na tym glownym renderze. Pozdrawiam, xaoo
JW_2305 Napisano 13 Styczeń 2009 Autor Napisano 13 Styczeń 2009 Dzieki za komenta i sluszne uwagi xaoo ;) Juz sie tlumacze, bom winny;p Ogolnie spieszylem sie troche z modelem i rzeczywiscie nadkole jest nie ladnie wykonczone, tez blueprint okazal sie poskalowany zle. Flake'sy-bardzo mozliwe, zmniejszalem je i tak, ale troche stracilem poczucie pozniej. Z felga uwazam, ze kto jak lubi, troche biala wyszla-fakt;p a z szyba wlasnie walczylem, ale zamiast odbic robil sie sniezek taki, wiec porzucilem. Ogolnie widze male zainteresowanie watkiem i stwierdzam, ze albo fury sie przezarly ludziom albo nie ma tu co komentowac (ze taka lipa jest;p) albo takie fajne to;p
tob01 Napisano 13 Styczeń 2009 Napisano 13 Styczeń 2009 moglbys się podzielić tym jak zrobiles material opony (render w studiu)
gientekwl Napisano 13 Styczeń 2009 Napisano 13 Styczeń 2009 ładnie, ale w daylighcie w ogóle nie odpaliłeś GI - bynajmniej tak to prezentujesz
xaoo Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 Witam, No wlasnie czasmi na forum to tak bywa, ze na komentarze trzeba troche poczekac. A bardzo czesto jest tak, ze najbardziej komentowane sa prace wymiataczy, no ale tak to juz jest. Najwazniejsze bys dzialal i sie nie poddawal. Zmieniaj studio i ustawienia az w koncu ktos cos napisze :) Moze i masz racje co do tych samochodow - moze ludziki maja juz dosyc tego typu rzeczy na forum, choc moim zdaniem dobre auto nie jest zle. Trzeba by sie zabrac ja jakies exteriory albo jakis maly filmik, wtedy zainteresowanie na pewno by wzroslo :) Tak czy owak czekam na upa z tymi ladnymi refleksami. Pozdrawiam, xaoo
pecet Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 Model niestety jest słaby, odbiega od oryginału i ma troche błedów związanych z modelingiem, zwłaszcza przy lampie. Jeśli chodzi o render...ja bym się zastanowił czy warto wrzucać to do FW, może pomysł z prostym otoczeniem nie jest zły ale wykonanie tragiczne.
JW_2305 Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Napisano 14 Styczeń 2009 Dzieki za komenty Panowie ;) tob01 - material opony to zwykly arch&design mental ray'a, template rubber i pokrecone reflectivity z kolorem gientekwl - dzieki ;) mozliwe, ze masz racje, teraz nie pamietam, bo krecilem tez to w ps'ie troche i nie wiem czy to wynik zabawy czy braku gi xaoo - hehe, no to trzeba stac sie wymiataczem w takim razie;p moze jeszcze sprobuje z tymi odbiciami pecet - bylbym wdzieczny gdybys wskazal te bledy lub napisal na czym polegaja ;) Ogolnie to robie tak, ze wykonuje sporo renderow i pozniej patrze, ktory ladnie wychodzi, niestety czesto przy tym zapominam nawet o tym, jakie ustawienia mialem w renderze. Do FW wrzucilem, bo uwazam, ze to skonczylem i nie chcialem juz za bardzo zmieniac nic, wole czyms nowym sie zajac
09121986 Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 Też mi jakoś nie podchodzi render , ale moj pierwszy wcale lepiej nie wyglada ;)
JW_2305 Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Napisano 16 Styczeń 2009 09121986 - Dzieki, bardzo motywujaco brzmial Twoj komentarz ;p W pierwszym poscie dodalem siatki, jesli ktos chcialby konkretniej zjechac za bledy;p
09121986 Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 Hehe ;P dawaj dawaj weź no go troche jeszcze podjedz , bo ten render zabiera duzo ,model jest good , tylko tak jak ktoś mi powiedział prezentacja bardzo słaba ;)
Rekomendowane odpowiedzi