serf Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 (edytowane) Jak już się dowiedziałem moje modele nie nadają się na gamearty (xD) więc wrzucam tu swoje 2 poprzednie modele robione w gmaxie (oba były robione do gry Simcity 4) i najnowszy, także robiony w gmaxie ale wraz z nim staram się przejść na 3dmaxa :) Bez zbędnego gadania: pierwszy model: Drugi model: Trzeci model: (jeszcze w trakcie pracy) Edytowane 21 Styczeń 2009 przez serf
Ania Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Ładne modele, ale tekstury by można jeszcze poprawić zwłaszcza przy tym drugim, wygląda jakby tylko kolor był nałożony.
indian Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Ogólnie modele dają radę, sporo szczegółów, dużo lepsze wyszły wersje nocne,bardziej realistyczne(oprócz renderu nr.2) Jeszcze jedno pytanie od siebie: czemu taka miniaturka?? POZDRO
serf Napisano 21 Styczeń 2009 Autor Napisano 21 Styczeń 2009 A co nie gra z renderem nr2? Właśnie tak powinna świecić ta kopuła. A miniaturka taka ponieważ ma być to teczka moich prac a nie tylko prezentacja pojedynczej ;)
snajper992 Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 W modelu 1 czemu okna na budynku po prawej są do połowy ? i na tej balustradzie na górze te małe okienka z ziemi wychodzą ?. w modelu 2 texturka na dachu mi się nie podoba i jakoś dziwnie tam pusto jeśli mógłbyś tam coś dodać to byłoby o niebo lepiej, bo przecież gracz będzie z góry patrzył i to musi jakoś wyglądać. Model 3 jest bomba podoba mi się. pozdro snajper
indian Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Chyba się nie zrozumieliśmy, chodziło mi o nocną wersje modelu #1.
serf Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Napisano 22 Styczeń 2009 Snajper - okna są tak na 2 stronach budynku bo po prostu z tych stron do wieży przylega inny budynek ;) Co do okienek, cóż to był mój pierwszy model na którym się uczyłem, więc ma prawo mieć niedoskonałości :) Tekstura dachu w 2 modelu jest do wymiany, zrobię to kiedy będę robił inne wersje tego budynku. Tym że pusto jakoś się nie przejmuję, jest druga wersja tego modelu zapaćkana na dachu nadbudówkami (ten jest inspirowany oryginalnym dachem - nadbudówki są obecnie) i ta z kopułą robi znacznie większą furorę ;) Co do modelu 3 - dziękuję, mi też się podoba :D indian - hmm może nie wyglądają jak na zdjęciach ale akurat oświetlenie było chwalone :) Nie mniej jednak dziękuję za uwagę :)
serf Napisano 2 Czerwiec 2009 Autor Napisano 2 Czerwiec 2009 Taki mały update modelem który juz jakiś czas temu skończyłem: 1: (bez roślin w środku) 2: (rośliny już są)
Rekomendowane odpowiedzi