Napisano 7 Marzec 200421 l Speed modeling -Sesja nr 3 \"Obcy\" Temat ten powstał dla wszystkich spragnionych wyżycia się poprzez modelowanie. zasady: -obcy czyli każda istota, o które zdecydowanie można powiedzieć, że nie pochodzi z Ziemii, -nie musi to być cała postać, wystarczy głowa lub popiersie, -czas modelowania max. 4 godziny + wedle uznania teksturowanie, render, -wedle większości zgłaszanych postulatów temat będzie \"na tapecie\" przez 2 tygodnie. By Tesaurus: \"Caly sens zabawy polega na jak najszybszym stworzeniu modelu. Szybkie modelowanie pozwoli wam na zobrazowanie pomysłu zanim ucieknie on z waszych głów. Kilka zasad: - Nie pokazujecie modeli podmalowanych recznie w programach do manipulacji 2d. Jedynie czyste renderingi oraz zrzuty z ekranu. -Texturowanie, oswietlenie, rendering nie wlicza sie w czas modelowania. -Staracie sie pokazywac swoje modele w jak najlepszych katach, ujeciach, itp... -Wszyscy uczestnicy pomagaja sobie nawzajem konstruktywna krytyka. -Kazda sesja bedzie sie rozpoczynala w sobote rano nowym tematem. -wszelkie techniki modelowania sa dozwolone (polygony, nurbs, itp...) \"
Napisano 7 Marzec 200421 l OK. Ja na to ide:] Moze dzisiaj nawet jeszcze coś zamieszcze, ale nie obiecuje bo na PO musze się nauczyc chociaz troche;)
Napisano 7 Marzec 200421 l Siemka!! Nekro pracka moze byc tylko troche za ciemno jest :D Pokaz inne ujecia!! Aha i jeszcze jedno pokaz siatke bez meshsmotha:D
Napisano 7 Marzec 200421 l Wedle życzenia :-P Niestety na siatce bez smootha nie zobaczysz zbyt wiele
Napisano 7 Marzec 200421 l Autor głowa trochę mało szczegółowa i nie wiem dlaczego ale przypomina mi tyranidę, a jaki czas modelowania??
Napisano 7 Marzec 200421 l Jak już pisałem 2 godziny. Do jedna z istot armii piekielnej z mojego systemu RPG - mi tam tylko to przypomina :P
Napisano 8 Marzec 200421 l fajnie sie oglada takie pracki speed modelingu, ja jeszcze jestem zbyt lewy zeby sie wyrobic w 4 godzinach z czym kolwiek, ale ciesze sie ze nareszcie jakis nowy temat (czytaj ciekawy)
Napisano 8 Marzec 200421 l Nekro teraz troszke lepiej widac tego \"potwora\" :D Hmm troche jest malo detali w tym modeliku !!
Napisano 8 Marzec 200421 l Toudajew, powieksz jeszcze avatara. Myśle ze 800x600 będzie w sam raz. Nekro - potworek ciekawy, ale moze wykorzystaj jeszcze te 2 godzinkina dodanie detali;)
Napisano 8 Marzec 200421 l jeśli wam za mało, zróbcie bardziej detaliczne w 2 godziny :P. Ja tam osiągnołem swój cel i nie będe już nic zmieniać.
Napisano 13 Marzec 200421 l Autor Jak na razie 1 model (słownie: jeden). Co jest?? Dogiołem z tematem czy jakieś ferie zimowe, o których nie wiem się zaczęły :( ??
Napisano 13 Marzec 200421 l Mi czasu brakuje :( I pomysłu specjalnie nie mam, a postać ktorą robie aktualnie to ne pewno nie jest speed...
Napisano 13 Marzec 200421 l Autor uuu, szkoda, ja się postaram coś wydłubać w najbliższym czasie, żeby temat śmiercią naturalną nie obumarł
Napisano 13 Marzec 200421 l No bardzo fajny temat :D Dorzucam tutaj cos ode mnie... modeling 1,5 h rigging 1 h lightning 1h Pozdr Giorgione
Napisano 14 Marzec 200421 l 10 min przygotowanie sceny , godzina na modelowanie ... jescze nad tym posiedze z godzinke..
Napisano 14 Marzec 200421 l o widze ze w koncu ktos zamiesicl jakies renderki :D giorgione fajna pracka tylko jak bys mugl to pokaz siatke bez meshsmotha [piwo] Nezz fajna pracka [piwo]