Kozio Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Witam, Na poczatku chcialem sie przywitac poniewaz jestem nowym uzytkownikiem tego forum ;-) Staram sie wymodelowac auto wg pewnego tutoriala ale nie wiem jak ustawic w opcjach zeby nie pokazywalo mi wszystkich krawedzi gdy patrze np z tylu. U mnie to wyglada tak jak na obrazku a grafik ktorego tutoriala uzywam w widoku ma tylko te linie zaznaczone na zielono (pprzez tyl auta jakby nie przeswitywaly mu krawedzie przodu auta) Mam nadzieje ze w miare dobrze wytlumaczylem o co mi chodzi i ktos mi pomoze ;-) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrkrzysiek Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 zaznacz objekt kliknij na niego prawym z menu wybierz Object Properties i zaznacz tam Backface Cull 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozio Posted January 27, 2009 Author Share Posted January 27, 2009 mrkrzysiek wielkie dzieki bylem pewien ze juz to robilem i nie dawalo oczekiwanych efektow a tu jednak strzal w 10 ;-) Jestem wlasnie w trakcie uploadowania videotutoriala o modelowaniu Audi A3 ktory znalazlem :-) Jak skoncze to dam linki na forum bo chyba sie ludziom przyda ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnZi Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 tego tutka chyba wszyscy znaja:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozio Posted January 27, 2009 Author Share Posted January 27, 2009 no chyba najlepszy jaki znalazlem ;-) Bede to auto pozniej przerabial na wlasne potrzeby (non-wiejski tuning ;-) ) :) Wg Was latwiej jest modelowac tak jak jest pokazane na tutku czy zaczac od jednego planea i po kolei robic kazda czesc karoserii jak tutaj http://www.oc-forum.org/Wstep-do-modelowania-w-3DS-Max-t3760.html ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts