meariss Napisano 12 Listopad 2009 Autor Napisano 12 Listopad 2009 (edytowane) A tak, bo tą panią, to już z głowy dokończyłem z braku podręcznika przy sobie. Co zresztą świadczy o tym, że przyda mi się jeszcze sporo nauki anatomii. ;d Yyy, a tak teraz patrząc na skan tych szkiców, to mi się jakieś takie metaliczne wydają. ;o Co do rysowania myszką, to akurat wpadłem na dość prosty sposób imitowania nacisku, czyli po prostu rysowania krechy z wciśniętym shiftem (ze zmniejszonym kryciem i przepływem) w ten sposób, żeby w środku kolor był bardziej nasycony niż na brzegach. Dlatego tego typu enviro mi się chciało rysować. Poza tym, jeszcze taki speedzik, zobaczymy co z tego wyjdzie: Edytowane 12 Listopad 2009 przez meariss
meariss Napisano 20 Listopad 2009 Autor Napisano 20 Listopad 2009 (edytowane) Hello folks apdejt: (żeby powiększyć, wystarczy kliknąć) Poprzednie szkice w lepszej jakości: Nieukończona praca na contest Starszy pan i jego laska: Edytowane 20 Listopad 2009 przez meariss
olaf Napisano 20 Listopad 2009 Napisano 20 Listopad 2009 Witam, przy szkicach widac, ze nie zająłeś się anatomią jak trzeba. wyglada bardzo koślawo. Proponuję (bez złośliwości czy arogancji) posiedziec pilnie nad anatomią. Teraz tego nie widzisz, ale każda postać jest fatalnie narysowana anatomicznie. Ciało ma określona budowę, wybrzuszenia czy wgłebienia jakie rysujesz to rzeźba mięśni stawów i szkieletu. Wszyzstko ma swoje logiczne następstwo. Mięsięń A przyczepiony do szkieletu w miejscu B oraz C daje określoby kształt. Swiadomość i wiedza nie pozwolą Tobie robić takich kolących oczy błędów anatomicznych. A co do prac myszką i tabletem - ja porzuciłem tablet, bo był niewygodny. Wróciłem do myszki. Tablet jeszcze się przydawał do rezerwacji miejsca na filiżankę kawy i talerz z obiadem, ale wyrzuciłem, bo się od ciepła odkształcił.
meariss Napisano 20 Listopad 2009 Autor Napisano 20 Listopad 2009 Witam, przy szkicach widac, ze nie zająłeś się anatomią jak trzeba. wyglada bardzo koślawo. Proponuję (bez złośliwości czy arogancji) posiedziec pilnie nad anatomią. Teraz tego nie widzisz, ale każda postać jest fatalnie narysowana anatomicznie. Ciało ma określona budowę, wybrzuszenia czy wgłebienia jakie rysujesz to rzeźba mięśni stawów i szkieletu. Wszyzstko ma swoje logiczne następstwo. Mięsięń A przyczepiony do szkieletu w miejscu B oraz C daje określoby kształt. Swiadomość i wiedza nie pozwolą Tobie robić takich kolących oczy błędów anatomicznych. A dziękować za konstruktywną krytykę, jak najbardziej mile widziana. :) Tablet jeszcze się przydawał do rezerwacji miejsca na filiżankę kawy i talerz z obiadem, ale wyrzuciłem, bo się od ciepła odkształcił. Nie no, to było zabójcze. :D Mam nadzieję, że nie Wacom. ;o
Rekomendowane odpowiedzi