goroo Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 jestem tu nowy wiec bez smiechow :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 Ogólny odbiór jak najbardziej pozytywny :) Przesadziłeś z lizaniem, przez co spłaszczyłeś jej czoło, kąciki ust, płatki nosa, brwi, barki, a włosy stały się za ciemne i zbyt jednolite. Na jakiej focie bazowałeś? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 Wydaje mi się że coś trochę nie gra z twarzą - tak jakby jedna kość policzkowa była nieco większa niż druga, a może to położenie ust - nie jestem przekonany - po lustrzanym odbiciu lepiej to widać. No i ramiona troszkę jakby nie pasowały do ustawienia głowy - ale to takie moje złudzenie. Generalnie ok, jak widać nikt się nie zaśmiał ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goroo Napisano 1 Luty 2009 Autor Share Napisano 1 Luty 2009 hmm no to chyba w wolnym czsie popracuje nad tym jeszcze :) dzieki za uwagi :) a co do uwagi dotyczacej wlosow od "prrrszalony" to sa one takie ze wzgledu na to ze ja ni cholery nie umiem wlosow rysowac :D dlatego sa jednolite i proste :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 http://www.furiae.com/popup.php?text=hairtutorial z http://www.furiae.com/index.php?view=gallery Powodzenia! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goroo Napisano 1 Luty 2009 Autor Share Napisano 1 Luty 2009 hmm ok ...to sie wydaje takie proste na tutku :P w praktyce wychodzi gorzej :P a co znaczy spacing of 25%? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 jola rutowicz? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 hmm ok ...to sie wydaje takie proste na tutku :P w praktyce wychodzi gorzej :P a co znaczy spacing of 25%?Kolejna ofiara spolszczonego photoshopa? :D Spacing to przerwy między kolejnymi "plamami" (przy okrąglaku im więcej procent tym bardziej widoczne robią się kółeczka, aż do zupełnych przerw między nimi). Gdy otworzysz zakładkę z brushes (pędzlami :P), to pierwsza zakładka, jeszcze bez miejsca na ptaszka (:P) Brush tip shape ma na dole tą opcję do właczenia. Prawdopodobnie masz 25% domyślnie właczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 To nie Jola :) Konia nie ma =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goroo Napisano 2 Luty 2009 Autor Share Napisano 2 Luty 2009 omg ale ze mnie tlumok xD oczywiscie ze tam jest spacing:P PSa mam po angliku tylko nie skojarzylem i ogolnie cos zakrecony jestem :P sorry za pytanie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goroo Napisano 9 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2011 dawno mnie tu nie bylo :) teraz co prawda bawie sie w zbrush'u ale wystawie kilka starszych pracek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 9 Czerwiec 2011 Share Napisano 9 Czerwiec 2011 Ostatni gra jak najbardziej. Ładne świato na ustach. Z jakiejś foci? Jeżeli tak, to podrzuć refkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goroo Napisano 9 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goroo Napisano 9 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2011 oj refki nie podrzuce z takiego powodu iz to bylo wykonywane dosc dawno. tak jak napisalem ...wystawiam starsze prace. dawno nic nowego nie wymodzilem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 9 Czerwiec 2011 Share Napisano 9 Czerwiec 2011 A szkoda, bo ładnie trzymasz proporcje i kolor :D W Twoich pracach brakuje mi tylko spójnosci. Mówię tu np. o teksturze na ostatniej pracy, za postacią - wydaje się bezczelnie wklejona. Poszukałbym w całości może trochę bardziej malarskiego efektu - nie bojąc się widocznych pociągnięć pędzla. Ale to tylko moje osobiste preferencje :) Kurde, zabierz się za coś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goroo Napisano 9 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2011 widzialem to co Ty tworzysz...chlopie pelen szacun...mi wlasnie tego brak..nie umiem rysowac pozy postaci...ZADNEJ. zaraz wstawie cos jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goroo Napisano 9 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2011 zaczete dawno temu i nie skonczone co akurat jerst do mnie podobne :) moze kiedys skoncze i przy okazji poprawie te nieszczesne usta xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goroo Napisano 9 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goroo Napisano 9 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2011 poylilem sie ...to dziabnalem calkiem niedawno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 9 Czerwiec 2011 Share Napisano 9 Czerwiec 2011 Też kiedyś, na początku tabletowej przygody bawiłem się w kopiowanie zdjęć i powiem jedno, owszem zabawa moze efektowna, ale nie efektywna w kontekście innych ćwiczeń i progresu jakie można z nimi wykonać. Zdjecia oczywiście mogą służyć za świetne referencje, sugerując pozycję jakiejś postaci, czy ukłąd mięśni. Ale samo kopiowanie zdjęcia, dla kopiowania zdjecia, moim zdaniem, mija się z celem. A jeżeli naprawdę bardzo, bardzo Ci na tym zależy, to można taki proces 'reprodukcji' zdjecia traktować, jako chociażby analizę palet barw etc. - ważne, żeby w samym kopiowaniu był jakiś cel i wypływały z tego jakieś wnioski. Z ciekawości - pobierasz kolory ze zdjęcia, które malujesz, czy samemu szukasz ich w spektrum? A jeżeli odczuwasz frustrację z powodu tego, że nie umiesz rysować postaci, to dlaczego by nie zacząć ćwiczyć? :D To mogłoby być dobre źródło motywacji. Sama nauka anatomii jest ciekawą i fascynującą przygodą, którą ja dopiero zaczynam :) Proponuję dużo praktyki, zebranie sugestii ćwiczeń jakie można wykonywać od kolegów i koleżanek z forum i pracę, pracę i jeszcze raz pracę, bo moim zdaniem przy odpowiednim wysiłku, będziesz w stanie sporo z siebie wykrzesać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goroo Napisano 9 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2011 pewnie masz racje w tym co piszesz:) a ja widocznie za cienki jestem zeby rysowac calkiem sam z siebie :) choc mam kilka prac calkiem od siebie :) tez je pozniej wstawie :) co do kolorow to nie sa one pobierane ze zdjecia. niektore prace sa robione w czerni i bieli ...dopiero pozniej nakladany kolor...a niektore odrazu kolorem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi