Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ogólny odbiór jak najbardziej pozytywny :) Przesadziłeś z lizaniem, przez co spłaszczyłeś jej czoło, kąciki ust, płatki nosa, brwi, barki, a włosy stały się za ciemne i zbyt jednolite. Na jakiej focie bazowałeś? :)

Napisano

Wydaje mi się że coś trochę nie gra z twarzą - tak jakby jedna kość policzkowa była nieco większa niż druga, a może to położenie ust - nie jestem przekonany - po lustrzanym odbiciu lepiej to widać. No i ramiona troszkę jakby nie pasowały do ustawienia głowy - ale to takie moje złudzenie. Generalnie ok, jak widać nikt się nie zaśmiał ;P

Napisano
  • Autor

hmm no to chyba w wolnym czsie popracuje nad tym jeszcze :) dzieki za uwagi :)

a co do uwagi dotyczacej wlosow od "prrrszalony" to sa one takie ze wzgledu na to ze ja ni cholery nie umiem wlosow rysowac :D dlatego sa jednolite i proste :)

Napisano
  • Autor

hmm ok ...to sie wydaje takie proste na tutku :P w praktyce wychodzi gorzej :P a co znaczy spacing of 25%?

Napisano
hmm ok ...to sie wydaje takie proste na tutku :P w praktyce wychodzi gorzej :P a co znaczy spacing of 25%?
Kolejna ofiara spolszczonego photoshopa? :D

Spacing to przerwy między kolejnymi "plamami" (przy okrąglaku im więcej procent tym bardziej widoczne robią się kółeczka, aż do zupełnych przerw między nimi). Gdy otworzysz zakładkę z brushes (pędzlami :P), to pierwsza zakładka, jeszcze bez miejsca na ptaszka (:P) Brush tip shape ma na dole tą opcję do właczenia. Prawdopodobnie masz 25% domyślnie właczone.

Napisano
  • Autor

omg ale ze mnie tlumok xD oczywiscie ze tam jest spacing:P PSa mam po angliku tylko nie skojarzylem i ogolnie cos zakrecony jestem :P sorry za pytanie xD

Napisano
  • Autor

dawno mnie tu nie bylo :) teraz co prawda bawie sie w zbrush'u ale wystawie kilka starszych pracek :)

4854607.jpg

Napisano

Ostatni gra jak najbardziej. Ładne świato na ustach. Z jakiejś foci? Jeżeli tak, to podrzuć refkę :)

Napisano
  • Autor

oj refki nie podrzuce z takiego powodu iz to bylo wykonywane dosc dawno. tak jak napisalem ...wystawiam starsze prace. dawno nic nowego nie wymodzilem :)

Napisano

A szkoda, bo ładnie trzymasz proporcje i kolor :D

W Twoich pracach brakuje mi tylko spójnosci. Mówię tu np. o teksturze na ostatniej pracy, za postacią - wydaje się bezczelnie wklejona. Poszukałbym w całości może trochę bardziej malarskiego efektu - nie bojąc się widocznych pociągnięć pędzla. Ale to tylko moje osobiste preferencje :)

Kurde, zabierz się za coś :D

Napisano
  • Autor

widzialem to co Ty tworzysz...chlopie pelen szacun...mi wlasnie tego brak..nie umiem rysowac pozy postaci...ZADNEJ. zaraz wstawie cos jeszcze

Napisano
  • Autor

zaczete dawno temu i nie skonczone co akurat jerst do mnie podobne :) moze kiedys skoncze i przy okazji poprawie te nieszczesne usta xD

ddddvz.jpg

Napisano

Też kiedyś, na początku tabletowej przygody bawiłem się w kopiowanie zdjęć i powiem jedno, owszem zabawa moze efektowna, ale nie efektywna w kontekście innych ćwiczeń i progresu jakie można z nimi wykonać. Zdjecia oczywiście mogą służyć za świetne referencje, sugerując pozycję jakiejś postaci, czy ukłąd mięśni. Ale samo kopiowanie zdjęcia, dla kopiowania zdjecia, moim zdaniem, mija się z celem. A jeżeli naprawdę bardzo, bardzo Ci na tym zależy, to można taki proces 'reprodukcji' zdjecia traktować, jako chociażby analizę palet barw etc. - ważne, żeby w samym kopiowaniu był jakiś cel i wypływały z tego jakieś wnioski. Z ciekawości - pobierasz kolory ze zdjęcia, które malujesz, czy samemu szukasz ich w spektrum?

A jeżeli odczuwasz frustrację z powodu tego, że nie umiesz rysować postaci, to dlaczego by nie zacząć ćwiczyć? :D To mogłoby być dobre źródło motywacji. Sama nauka anatomii jest ciekawą i fascynującą przygodą, którą ja dopiero zaczynam :) Proponuję dużo praktyki, zebranie sugestii ćwiczeń jakie można wykonywać od kolegów i koleżanek z forum i pracę, pracę i jeszcze raz pracę, bo moim zdaniem przy odpowiednim wysiłku, będziesz w stanie sporo z siebie wykrzesać :D

Napisano
  • Autor

pewnie masz racje w tym co piszesz:) a ja widocznie za cienki jestem zeby rysowac calkiem sam z siebie :) choc mam kilka prac calkiem od siebie :) tez je pozniej wstawie :)

co do kolorow to nie sa one pobierane ze zdjecia. niektore prace sa robione w czerni i bieli ...dopiero pozniej nakladany kolor...a niektore odrazu kolorem :)