Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej.

Moze ktos bedzie umial mi odpowiedziec na pytanie co sie dzieje.

Od rana mam problemy z netem. Co chwile znika mi polaczenie na kilka dobrych minut, po czym na krotko wraca i znowu...

Tak bardzo nie moglem sobie poradzic z problemem, ze przeinstalowalem system.

A tu znowu zonk... (nie ma tego zlego, i tak musialem to zrobic)

Najzabawniejsze, ze widzi siec, moge z cmd spingowac wszystko i wszystkich, wlacznie z soba, kompem w sieci, routerem, onetem, wirtualna, SPI gatewayem, itp.

Ale gdy chce otworzyc www, albo GG - dupa.

Wpisanie numeru IP z pinga, zamiast normalnego adresu nic nie daje.

Gdy chce wejsc do panelu routera, to tez nie wchodzi (zaznaczam ponownie, ze w tym samym czasie pinguje wszystko).

Mam UPC i router NetGear. Podpiety jestem kablem. Jest jeszcze bezprzewodowo podpiety laptop, na ktorym wszystko smiga bez problemu i z ktorego pisze tego posta.

Ma ktos jakies pomysly? :/

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja mialem podobny problem ale z routerem belkin`a, meczylem sie z tym 2 dni i nic dodatkowo wi-fi tez nie wysylalo, a jak wyslalo to po 3min wszystko sie blokowalo.

U mnie pomogl firmware update routera.

Napisano

Podsumujmy: masz router podpięty do Internetu, a za routerem jeden komputer podłączony kablem, a drugi przez Wifi? Przez Wifi wszsytko działa, a ten drugi komputer ma problemy? Sprawdź dokładnie, czy kabel nie jest uszkodzony.

Tak bardzo nie moglem sobie poradzic z problemem, ze przeinstalowalem system.

Bez urazy, ale LOL... :p

Napisano
  • Autor

Heh, wiem, wiem;) Ale to byla juz oznaka frustracji, na zasadzie depilowania nog chemioterapia;) Niewazne, po 2 latach nalezalo mu sie tak czy inaczej;)

Gdyby kabel byl uszkodzony to chyba wyskakiwalby komunikat zerwania polaczenia z siecia, co?

No i niemoglbym w tym czasie niczego pingowac.

Napisano

Dokładnie. Różnie to bywa z tymi uszkodzonymi kablami. Nie ma tak, że działa dobrze albo zupełnie nie działa.

Napisano
  • Autor

Poki co wszystko wskazuje na problem z routerem. Podpialem kompa bezposrednio do modemu i poki co wszystko jest ok.

Sprobuje zrobic jeszcze przywrocenie ustawien fabrycznych. Jak nic nie pomoze, to zglosze usterke w UPC.

Napisano
  • Autor

Jak podpialem kompa bezposrednio do modemu, to problem zniknal.

Swiezutki system stanal, wykupilem licencje NOD32 i ok godz. 01:47 zaatakowal wirus, ktorego NOD zglasza jako Virut.NBK.

Moglem tylko patrzec jak sie kopiowal na moich oczach i podpinal pod kazdy plik .exe w zasiegu wzroku. 1650 zgloszen NODa w ciagu kilku minut, poza tym windows stoi zatkany....

dramat. NOD nie mogl nic z tym zrobic nawet, a i tak ponoc jest jedynym, ktory tego wirusa w ogole wykrywa.