Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Przseniosłem sobie (MMB) dwie ikonki z jednej zakładki na shelfie do drugiej, pojawiły się tylko te przeniesonie mimo, że wcześniej było tam od groma innych ikonek, ale whatever czasem pojawiają się takie błędy z odświeżaniem shelfa i trzeba nawet majkę zresetować.

Wieć zresetowałem a tu nadal tylko te dwie ikonki, lookam do folderu z prefsami wyszukuje shelfa otwieram i zonk są tylko te dwie ikonki !?

Moje pytanie w związku z tym brzmi: WTF ?!

:)

Już po ptakach, żeby coś odzyskać a to był customowy shelf z ikonkami do skryptów i nawet nie wiem co na nim było :D

Czy i wam kiedyś coś takiego się zdarzyło?

Fuck wpieniłem się i pogryzłem klawiature :D

Może to coś nie tak z poleceniem, jest jakieś dziwne i niewiem do czego ale w helpie też jest coś podobnego hmmm

f_SNAG0003m_aa27b61.jpg

Teraz jak przeniosłem to na innego shelfa i chciałem wyrzucić do kosza to usuwa się ale jak przełącze na inną zakładkę i powróce to znowu siedzą te ikonki :) dziwne rzeczy

Zrobiłem też głupi test i przeniosem na kolejnego ważnego shelfa i nic nie zniknęło?! uff ale gdyby i ten shelf zaginął to chyba odgryzłbym kawałek monitora :D

Jakieś pomysły co się dzieje !?

Jest w tym jakaś logika czy to spontaniczne przejawy sztucznej "inteligięncji" ;P

Dorzuciłem jeszcze do załącznika mojego "skażonego" shelfa, jak ktoś ma odwagę może sprawdzić :) czy po usunięciu obu ikonek i przełączeniu nna inną zakładkę i z powrotem ikonki powracają

Edytowane przez Destroyer

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Powiadam Wam, nie zbadane są ściezki Maya ... oby tylko buttony w Niej znikały ... Maya jak kazda kobieta zmienną jest, więc może po którymś resecie odzyskasz stracone ikony. Niestety ja takiego problemu nie miałem, ale magicznych rzeczy jest w Maya pełno więc i ikonki powinny kiedyś wrócić. A jak nie wrócą to pewnie Maya uznała, że ich nie potrzebujesz ... współczuje i jak coś znajde to dam znać, ale podejrzewam że to glitch Maya i tyle :(

Napisano
  • Autor

W pliku shelfa nie ma żadnych informacji o innych ikonkach więc prawdopodobieństwo, że coś wróci jest bliskie zeru :) właściwie to niemal pewne :)

A właśnie majka czasem potrafi się rozkraczyć :) Dobrze co jakiś czas przy całodniowym katowaniu majki sobie ją zresetować bo może coś się sypać z niewyjaśnionych przyczyn i to często pomaga

no nic trzeba brnąć na przód :)

Napisano
  • Autor

tak mi się przypomniało, że znalazłem logikę w tym szaleństwie :)

jeszcze kilka razy miałem takie atrakcje i odkryłem jaka stoi za tym prawidłowość

otóż:

mam 23 shelfy w tylm większość to customowe i po odpaleniu majki (albo i nie) jeśli przeniesie się ikonkę z jednego taba na drugi ale uwaga nie odwiedzanego wcześniej od uruchomienia mayi to ikonki poginą! można zpowrotem tą ikonkę przenieść i wszystko powróci a jak tab przed przeniesieniem na niego ikonki odświeżymy to żaden błąd nie powienien powstać :)

W sumie to dziny błąd i aż trudno uwierzyć że przy czymś tak prostym jak ikonki na shelfie może coś się psuć :) ale jak majka przejdzie na qt w następnej wersji to myślę że nie będzie takich zonków, pewnie będą inne :D