Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czołem, od jakiegoś czasu knuję jak przywrócić do położenia z wersji 3d studio 9 menu rozwijane z wyborem opcji ile chce wyrenderować (Crop, Region, View itp) Dawniej bylo na belce nad viewportem, a teraz musze otworzyć Render Frame Window czy jak to sie cholerstwo nazywa, i dopiero tam wybierać, co generalnie jest frustrujące. Jest szansa jakos się tego pozbyć (i tak używam VFB z vraya wiec to całe okno tylko zasłania widok w viewporcie)

Nie wiem czy się jasno wyraziłem, jak coś to wrzucę screeny - coś dawno nie spałem więc możliwe że troche bredze już :)

Dzieki za pomoc.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

o widzisz tam nie szukałem :) chcialem jakos przywrócić sobie to do menu głównego ekranu, ale to też spore przyspieszenie, wiec dzieki. Dal bym Ci reputacje ale nie moge już

Napisano

W render frame window po lewej na górze znajdziesz to samo co w commonie.

Napisano

Kurcze, Panowie, można to jakoś przywrócić do toolbara, tak jak to było w 2008? Przecież to rozwiązanie obecne, z przeproszeniem, ssie, i to z podwójnym pomlaskiem. :|

Napisano
  • Autor
Kurcze, Panowie, można to jakoś przywrócić do toolbara, tak jak to było w 2008? Przecież to rozwiązanie obecne, z przeproszeniem, ssie, i to z podwójnym pomlaskiem. :|

szukałem, ale nie znalazłem nigdzie tego - fakt beznadziejnie to "usprawnili" - a za określenie "ssie z podwójnym pomlaskiem" masz + rep :)

Napisano

Nie no press ciut przesadzasz chyba, nie jest aż tak źle, a konkretnie jeden klik więcej bo trzeba na Render Frame Window kliknąć i reszta jak dawniej praktycznie :).