Trybal Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Witam... Nie mam pojęcia czemu wywala mi Maxa podczas renderowania z reguły przy obliczaniu Light Cache. Najgorsze jest to, że bez ostrzeżenia... Nie ma żadnych błędów czy informacji odnośnie małej ilości pamięci. Po prostu znika i już :| Masakra :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 masz win 64bit ? Ile ramu ? JAkies szczegoly podaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 20 Luty 2009 Autor Share Napisano 20 Luty 2009 XP 32 bit. RAM 1GB, Max 2009 :) Sorka, ale się zbulwersowałem i zapomniałem ^^ Sorka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 zalezy ile scena ci zabiera pamieci, bo przewaznie wysypywal sie na 32bitowych systemach przy LC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Za mało ramu na bank sam pusty max 230 mb do tego xp z 500 pewnie i na scenke niewiele zostaje może jeszcze wirtualna pomoze... jak vray to ustaw pamiec na dynamic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 20 Luty 2009 Autor Share Napisano 20 Luty 2009 (edytowane) Patrzyłem w procesach systemu (nie wiem czy dobrze :P ) no i rendering zabiera mi średnio 150 tys. do 800 tys. k (k to chyba kilobajty ^^). Gdzie się ustawia tę pamięć? Znalazłem tylko "Dynamic memory limit" ustawiony na 500MB, ale być może źle szukałem :P Edytowane 20 Luty 2009 przez Trybal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Trybal - render stup->settings->vray system i podciągnij do powiedzmu 800mega wartość w memory limit, aczkolwiek za dużo Ci to nie pomoże i trzeba będzie zmniejszać wartości LC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 może byc nawet 400mb, ale niżej masz default geometry: static/dynamic to daj na dynamic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 20 Luty 2009 Autor Share Napisano 20 Luty 2009 Zwiększyłem limit pamięci i zmieniłem default geometry na dynamic i nadal wywala. Zacząłem zmniejszać wartość LC i nadal wywala. Wyłączyłem LC i nadal wywala :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 sprawdz w task manager zużycie pamieci itp wtedy bedzie wiadomo czy to przez pamiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 20 Luty 2009 Autor Share Napisano 20 Luty 2009 Pisałem już że od 150 tys. k do 800 tys. k. mi zżera podczas renderingu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_SAN Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Wiele o tym było na forum. Mozesz sprobowac uzyc przelacznika 3GB u mnie dziala - mialem identyczne wysypy maxa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi