Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam...

Nie mam pojęcia czemu wywala mi Maxa podczas renderowania z reguły przy obliczaniu Light Cache. Najgorsze jest to, że bez ostrzeżenia... Nie ma żadnych błędów czy informacji odnośnie małej ilości pamięci. Po prostu znika i już :| Masakra :(

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

XP 32 bit. RAM 1GB, Max 2009 :) Sorka, ale się zbulwersowałem i zapomniałem ^^ Sorka :P

Napisano

zalezy ile scena ci zabiera pamieci, bo przewaznie wysypywal sie na 32bitowych systemach przy LC.

Napisano

Za mało ramu na bank sam pusty max 230 mb do tego xp z 500 pewnie i na scenke niewiele zostaje może jeszcze wirtualna pomoze... jak vray to ustaw pamiec na dynamic.

Napisano
  • Autor

Patrzyłem w procesach systemu (nie wiem czy dobrze :P ) no i rendering zabiera mi średnio 150 tys. do 800 tys. k (k to chyba kilobajty ^^).

Gdzie się ustawia tę pamięć? Znalazłem tylko "Dynamic memory limit" ustawiony na 500MB, ale być może źle szukałem :P

Edytowane przez Trybal

Napisano

Trybal - render stup->settings->vray system i podciągnij do powiedzmu 800mega wartość w memory limit, aczkolwiek za dużo Ci to nie pomoże i trzeba będzie zmniejszać wartości LC.

Napisano

może byc nawet 400mb, ale niżej masz default geometry: static/dynamic to daj na dynamic.

Napisano
  • Autor

Zwiększyłem limit pamięci i zmieniłem default geometry na dynamic i nadal wywala. Zacząłem zmniejszać wartość LC i nadal wywala. Wyłączyłem LC i nadal wywala :|

Napisano
  • Autor

Pisałem już że od 150 tys. k do 800 tys. k. mi zżera podczas renderingu :P

Napisano

Wiele o tym było na forum. Mozesz sprobowac uzyc przelacznika 3GB u mnie dziala - mialem identyczne wysypy maxa :D