pads Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 (edytowane) No to może taki topik snejk - jeśli się uda. Dajecie jedną inspirację do której wciąż wracacie, tą waszą uniwersalną jedną jedyną - jeśli ją macie - która mówi o was więcej niż milion słów. If ju noł łot aj min :P A teraz serio. Może zacznę. Jedno z wiekopomnych dzieł animacji uchwycone w teledysku. Moj ukochany film, piosenka, teledysk :) ghost in the shell *MINI REGULAMIN - każdy ma prawo tylko do jednej inspiracji :) Edytowane 23 Luty 2009 przez pads Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 mnie sie strasznie podoba muzyka w tym: pomaga mi kreatywnie myśleć... czasami bo tak ogólnie to nie mam jakiejś jednej konkretnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pads Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 mały offtop. To co zapodałeś to Kenji Kawai - odpowiedzialny za muzykę w paru filmach Mamoru Oshi - nawet w polsko-japońskim Avalonie (swoją drogą posłuchajcie, warszawska filcharmonia gra pod dyktando japończyka - niebywałe! w sensie artystycznym, nie to, że coś mi nie pasuje :P) i dodatkowo do tej muzyczki co dałeś te obrazki co lecą to ten moment który trzeba załapać żeby zrozumieć ten film (ghost in the shell). Generalnie Mamoru Oshi opowiada historie nie przez dialogi, ale obrazem, klimatem, muzyką. Dlatego ten koeś jest dla mnie tak niebywałą inspiracją! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 http://www.youtube.com/watch?v=TST9AaNVYf4 I LOVE THIS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 indian -> tu chodziło chyba o inspiracje a nie śmieszne filmiki ;P a tu ode mnie: http://www.youtube.com/watch?v=Uiz7pfuCayM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 to mnie inspiruje ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 znowu troche zofftopię Nowi wow ale bym sobie pojezdzil na takim czyms :D w sensie ze puste drogi i takie fury aaaach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
image.nation Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 @Nowy Jak dla mnie to po prostu finezja :D Animacja kamery po prostu powala... A tak apropo inspiracji :D to mam tez conieco Pies + Spacer + Kartka papieru + Dobry humor + Dom w środku lasu = Inspiracja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
image.nation Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 ok na miejscu drugim przed chwila to dopadłem, juz zreszta jest topic o tym teledysku ale wkleje tak czy siak po prostu cudo jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloDemarchi Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 a to dla ludzkosci od boga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 giger.com moze nie inspiracja bo nie robie podobnych prac ale uwazam ze człowiek nie ma sobie rownych w tych klimatach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pads Napisano 22 Marzec 2009 Autor Share Napisano 22 Marzec 2009 wow robertus... koles od aliena. dzieki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusherman Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 hehe jak dla mnie zdecydowanie part 1 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rezo Napisano 27 Grudzień 2009 Share Napisano 27 Grudzień 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sensitize Napisano 1 Styczeń 2010 Share Napisano 1 Styczeń 2010 (edytowane) jeśli chodzi o muzykę to w tej chwili to: http://www.youtube.com/watch?v=o8e7Qk4gLVM i to: http://www.youtube.com/watch?v=iPvTOwxCecM - tej grupy świetnym kawałkiem jest też Tikal, mroczny i dynamiczny :) szczególnie ostatnie 20 sekund ;) często też lubię słuchać soundtracka z K-Pax'a, Time Machine czy A beautiful mind. Edytowane 1 Styczeń 2010 przez sensitize Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 1 Styczeń 2010 Share Napisano 1 Styczeń 2010 Muzyka jak i to co tworzą: często wracam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maderrr Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 Mnie co zainspirowało (jeżeli chodzi o grafikę) tak na fo' "E.V.E.R" to był chyba, a raczej napewno, ten kawałek > ... Jak sie później dowiedziałem skąd został użyty motyw do tego kawałka i obejżałem 2 sezony i kinówki to stwierdziłem, że chce zaprojektować robota :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sx1 Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 moze nie największa ale daje rady http://www.youtube.com/watch?v=xwV1UkaGAVg&feature=PlayList&p=9148AA5B7D868C4C&playnext=1&playnext_from=PL&index=11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi