PiotrM Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 siemka zaczełem nową prace bendzie to młynek do kawy i odrazu zadaje pytanie jak wykonać spręrzyne w maxie czy jest na to jakiś sposób czy musze się menczyć:(
WToreK Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 Jesli korzystasz z Maxa 5 To sprezyna jest w grupie \"dynamic objects\"- spring :) A mlynek jest ok, tylko ze... to tylko mlynek :P See\'ya
rdo Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 tylko mlynek? może na razie... jak sie postara to może być to \"aż\" młynek a nie \"tylko\"
KAIN Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 Tego jeszcze nie było na tym forum... :) pozdro KAIN
rdo Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 co Ci sie nie podoba w młynku do kawy?? wychodze z założenia że PiotrM jeszcze go poprawi.... miże być to wtedy wyglądać ciekawie (istotnie obecnie nic ciekawego w tym obiekccie nie ma, ale jak sam naisałem: może kiedyś będzie!
Leru Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 ech to sie nie podoba ze to nic nadzwyczajnego. Jesli bys przejrzal dokladniej cale forum to bys zajarzyl czemu takie sa opinie. Mowiac tak nie mam tym samym nic od PiotraM bo w koncu kazdy mial swoje poczatki a jesli jest problem ze sprezyna to pewnie sa to DOPIERO poczatki,
PiotrM Napisano 12 Marzec 2004 Autor Napisano 12 Marzec 2004 dorobiłem to i owo bire się za otoczenie:)
t0m3k Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 na razie jest spoko, troche przeswietlone rendery otoczenie to moze byc jakis stary kredens a na nim mlynek i kilka rozsypanych ziarenek kawy apropos sprezyny to Create > Spline > Helix a pozniej wlacz opcje Renderable i Display Render Mesh w rolecie Rendering liczba skrecen to parametr Turns grubosc ustalish za pomoca parametru Thicknes nara...
Loozack Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 a mi się nawet ta praca podoba :) jest bardzo estetyczna (widać dbałość o szczegóły, których jednak w młynku za dużo nie ma ;)), właściwie nie dopatrzyłem się jakichś większych bugów... jedyne co mnie razi to to, że na górze i na dole tego młynka są ładne kształty, a środek to zwykły box :| chociaż jak dojdą textury to może wyjść z tego całkiem fajny klimacik :) pozdrawiam [piwo]
kulexy Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 Młynek!! A to psikus!! podoba mi sie wykonanie tego calego mechanizmu na gorze :D FAJNIUTKI:P i sympatyczny młynek do kawy :)
zombo master Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 Spoko widać wielką różnice pomiędzy 1 a 2 renderem . LET THE EVIL ENTER YOUR SOUL by zombo master [lol]
PiotrM Napisano 13 Marzec 2004 Autor Napisano 13 Marzec 2004 dodałem dwa elementy świecznik i stół nie wiem czy zostać przy tej koncepcji I odrazu pytanie jak zrobić rozsypany proszek ( np. kawe ) aby to efektoenie wyglądało
rdo Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 nonono...zapowiaa sie ciekwie... ale zamiast dodawać nowe obiekty popracuj lepiej nad młynkiem
MareG Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 Originally posted by PiotrM dodałem dwa elementy świecznik i stół nie wiem czy zostać przy tej koncepcji chwileczke - zdecyduj sie co chcesz pokazac ---> albo to co na stole, albo to co pod stolem? Poki co zrob jak radzi rdo :) A potem CIACH CIACH i kadr gotowy:
Rekomendowane odpowiedzi