Napisano 3 Marzec 200916 l Witam, standardowo powiem, że jestem początkujący... docelowo zajmuje się czymś innym ale czasem trzeba zrobić też coś innego :))) i powalczyć z maksem... Ale do rzeczy ma dwa pytania : 1) Mam problem z szybkim renderingiem. Nie bardzo wiem co przestawiłem. Wyłączyło mi się, szybkie renderowanie aktywnego viewportu (chyba tak to się nazywa). Aktualnie renderuje mi cały czas okno Top a ja chce aby renderował mi okno Camera01 2) Podczas renderingu poprzednia klatka zostaje. I tak zamiast mieć płynny ruch animacji, mam animację ze "śladem" - co widać na załączonym obrazku... Dlaczego tak?? Dzięki za pomoc
Napisano 4 Marzec 200916 l Autor Nie wiem co się stało ale włączyłem dzisiaj komputer i... problem zniknął :/ Temat do usunięcia... chyba... póki co.
Napisano 3 Kwiecień 200915 l problem 2 jest dla mnie enigmą, to jest jakaś kwestia w ustawieniach ale problem 1 - jakby ci sie jeszcze zdarzyl - tez mialem. Wlaczasz F10, ustawiasz Camera 01 ,czy ta 0500, zalezy jak zes ja nazwal, wylaczasz SAVE TO FILE i klikasz RENDER. nie musisz czekac az sie zrenderuje, po chwili wylacz okno, po takiej operacji F9 powinno renderowac z Camera juz normalnie. Czasem sie cos takiego psuje, tez mnie to wnerwia ale juz mam rozwiazanie. Pozdr.:)
Napisano 1 Maj 200915 l Poprzednia klatka zostaje bo masz zaznaczone "Selected" obok ikonki renderu na głównym toolbarze. Dzieje się tak bo renderuje się tylko obszar samego obiektu z kanałem alpha. Tak więc poprzednia klatka zostaje i zostaje nałożony na nią nowy render ale tylko jako obiekt a nie cały kadr.