Napisano 7 Marzec 200916 l Witam, mam takie pytanko co do robienia realistycznych drzew :) Lepiej użyć drzewa które są tzw. wbudowane w maxie i nadać tekstury (liście są kwadratowe i ja dodaję UV Mapping typ zmieniam na face, używam maski i mi wychodzą liście jednak, że niektóre są odwrotnie :D) Czy lepiej samemu zrobić?? A może użyć jakoś particle (srr jeśli pomyliłem nazwę). Jaka metoda robienia drzew jest najlepsza. Szukałem jakiegoś tutka na to, ale znalazłem do mayi albo same tekstury do tych rzeczy :) Edytowane 7 Marzec 200916 l przez Vega
Napisano 7 Marzec 200916 l http://evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=109&unfold=exclusive tu piszą jak robić drzweka w czydemaksie ;) oczywiście że to jest lepsze bo drzewa z maxowego AEC bywają beznadziejnie i nie da rady zrobić ich tak konkretnie jak życzyłeś jeśli chodzi o kształt. :)
Napisano 7 Marzec 200916 l Jest tu gdzieś na forum video tutek o robieniu drzewka Bonsai. Umieścił go bodajże Lis. Polecam podpatrzeć i wypróbować podobną technikę do robienia dużych drzewek :)
Napisano 7 Marzec 200916 l Autor Ok dzięki wielkie dla was rep. // Edit: A co powiecie o Onyx Tree Broadleaf? Z tego co widać fajne drzewka wychodzą :) Edytowane 7 Marzec 200916 l przez Vega
Napisano 8 Marzec 200916 l Bardzo fajne. Tylko, że to już płatny pakiet. Jednak naprawde warto imho najlepszy modeler roślinnośći. Nie jest za trudny do opanowania ale żeby wyszło Ci ładne drzewko trzeba sporo przysiedzieć. Duży plus, że ma swoje biblioteki i można je modyfikować wg własnych potrzeb.
Napisano 8 Marzec 200916 l Autor A to imho to jakiś program plugin czy co? :D Bo w googlach nic niema ten temat :) Znalazłem też inny program/plugin :) 3D natFX dla programu Autodesk 3DS Max Edytowane 8 Marzec 200916 l przez Vega