latos Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 Siema Mam problem z nałożeniem textury na plane'a gdyż po na nałożeniu nie tworzy mi się jeden obrazek tylko mnóstwo malutkich obrazków, czym to jest spowodowan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 do mapowania plane używaj modyfikatora UVW Map tam jest opcja fitbitmap która ci ustawi dobre proporcje i wyłącz w teksturze Real-World size Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqas87 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 w tym plejnie w modyfi odznacz real world map size Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 7 Marzec 2009 Autor Share Napisano 7 Marzec 2009 (edytowane) UVW Map a mógł byś powiedzieć jak go włączyć? Bo właśnie mi się włącza taki dziwny edytor materiałów. Ps. mógł byś mi powiedzieć czemu mi ALT+X nie działa (przedmiot staje się przezroczysty) Max świeżo postawiony. Edytowane 7 Marzec 2009 przez latos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?s=&f=49&page=1&pp=25&sort=lastpost&order=desc&daysprune=-1 zapraszam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqas87 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 uvw map to modyfikator który by napewno zaradził bo by zmapował od nowa plejna ale tu wystarczy tylko wyłączyć real world map size a na skróty to pomaga często "keyboard shortcout override toggle" ikonka klawisza T w górnym menu omok snapów, ale co innego ma robic alt+x jak nie pułprzezroczystość obiektów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 7 Marzec 2009 Autor Share Napisano 7 Marzec 2009 a na skróty to pomaga często "keyboard shortcout override toggle" ikonka klawisza T w górnym menu omok snapów, ale co innego ma robic alt+x jak nie pułprzezroczystość obiektów ? A mógł byś bardziej jasno to opisać bo nie jestem aż tak dobrze obeznany w maxie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi