Napisano 12 Marzec 200916 l Witam, Mam taki problem . W slocie enviroment maxa mam sekwencje klatek. W momencie renderowania obiekty ktore pojawiaja sie przejmuja po czesci kolor tla. Czy ktos wie jak zrobic zeby tlo nie mialo wplywu na renderowane obiekty?? Oczywiscie mozna wylaczyc enviroment i problem znika ale tutaj zalezy mi zeby jednak to tlo takze sie renderowalo..
Napisano 12 Marzec 200916 l a) Wyłączyć antialiasing b) Renderować na jednolitym tle, a sekwencję dodać w postprodukcji - lepsza opcja, aczkolwiek AA zawsze zahaczy nam o kolor tła....
Napisano 12 Marzec 200916 l Autor No wlasnie zahacza o kolor tla i lepiej sie to pozniej ustawia w kompozycji... AA tez odpada w przedbiegach bo bez niego jest kaszka. Tym nie mniej dzieki za info. Edytowane 12 Marzec 200916 l przez zumberek
Napisano 12 Marzec 200916 l Wlacz skylighta (GI eniviromnent vraya) a wartosc Mult. ustaw na 0, jesli dobrze rozumie, kiedys mialem cos podobnego, ze mi tlo przelatywalo przez obiekty.
Napisano 12 Marzec 200916 l Autor Wlasnie pisalem ze chyba problem sie rozwiazal w momencie wlaczenia Gi Override Max enviroment. Dokladnie to ten sam problem co miales. Przy okazji wyszlo ze jak nie daje swiatla z enviroment to scena jest ciemna(w momencie kiedy enviroment = 0), bo jak widac swiatlo nie mialo od czego sie odbijac do obiektu. Dzieki za pomoc.