Gość porrr13 Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 (edytowane) Witam, mam program Wings 3d 0.99.53 oraz 3ds Max 8. I mam taki problem, otóż chciałbym z tego pierwszego programu wyexportować model ale niestety zapisuje sie on w pliku .3ds a Max odczytuje .max kiedy zmieniam plik tak aby miał końcówke .max to nadal nie odczytuje. Czy jest jakaś możliwośc aby Max odczytał model z Wingsa ? PS: Rozwiązałem problem ale pojawił się 2 model exportuje sie razem z ustaweniami światła a ja chciałbym aby w Maxie wyglądał tak jakbym go tam wymodelował ;/ Edytowane 16 Marzec 2009 przez porrr13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 format .3ds to format zapisu modeli dla Max'a... W maxie użyj opcji "import"...:) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 lepiej eksportować i importować poprzez .obj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 Użyj exportuj zaznaczone :) Zaznacz sobie obiekt i wtedy exportuj zaznaczone do formatu jak Ania radzi .obj :) albo jak Ci wygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi