Vega Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 Witam, mam pytanko co do tworzenia papierów latających w powietrzu. Chcę zrobić np. silny wiatr tak silny, że porywa kartki yyy... z ławki :) Ma być np. 5 kartek A4 (plane zwykły). Ma on mi jest ułożyć automatycznie i każdy w inną stronę (ja będę miał więcej niż 5). Myślałem o particle-> Spray i tam jest random tylko jak przypisać, że zamiast kropek, krzyżyków itp. ma być mój plane?
kamil.ochel Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 mozesz w particle flow :) przypisujesz kazdej czasteczce geometry planea i heja. nie wiem czy nie lepiej reactorem bo przynajmniej beda Ci sie wyginaly te kartki
Vega Napisano 18 Marzec 2009 Autor Napisano 18 Marzec 2009 (edytowane) A jakim reactorem? Bo trochę ich jest :D. Z tymi reactorami nie miałem jeszcze nic wspólnego :) Ale zawsze można się nauczyć. Edytowane 18 Marzec 2009 przez Vega
styczeń Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 zalezy jak ma wyglądać scena, jesli kartki mają być da 2-3 planie to particle spoko ale jesli na pierwszym to tylko symulacja fizyki, reactor powinien dac sobie radę (poszukaj tutków o reactor cloth) 1
Vega Napisano 18 Marzec 2009 Autor Napisano 18 Marzec 2009 (edytowane) Nie no kartki będą na 2-3 planie :) To będzie taki jakby dodatek do sceny. Ok dzięki za pomoc i odwdzięczam się za to. // Jeszcze jedno pytanko. Jak zrobić, żeby mi te plany odwracał każdy w inną stronę? Chodzi mi, żeby nadawał modyfikator Bend i je wyginał, ale każdy w inną stronę. Bo zrobiłem tak, że każdy inaczej ustawiony (obraca tylko nimi). Edytowane 18 Marzec 2009 przez Vega
styczeń Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 można najpierw zanimuj w bendzie parametry a potem tylko poprzesuwaj klucze dostaniesz dzięki temu różne wygięcia i ich zmiane w czasie
Rekomendowane odpowiedzi