Vega Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 Witam, mam pytanko co do tworzenia papierów latających w powietrzu. Chcę zrobić np. silny wiatr tak silny, że porywa kartki yyy... z ławki :) Ma być np. 5 kartek A4 (plane zwykły). Ma on mi jest ułożyć automatycznie i każdy w inną stronę (ja będę miał więcej niż 5). Myślałem o particle-> Spray i tam jest random tylko jak przypisać, że zamiast kropek, krzyżyków itp. ma być mój plane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 mozesz w particle flow :) przypisujesz kazdej czasteczce geometry planea i heja. nie wiem czy nie lepiej reactorem bo przynajmniej beda Ci sie wyginaly te kartki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 18 Marzec 2009 Autor Share Napisano 18 Marzec 2009 (edytowane) A jakim reactorem? Bo trochę ich jest :D. Z tymi reactorami nie miałem jeszcze nic wspólnego :) Ale zawsze można się nauczyć. Edytowane 18 Marzec 2009 przez Vega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 ja bym particklami tak jak Kamil napisał 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 zalezy jak ma wyglądać scena, jesli kartki mają być da 2-3 planie to particle spoko ale jesli na pierwszym to tylko symulacja fizyki, reactor powinien dac sobie radę (poszukaj tutków o reactor cloth) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 18 Marzec 2009 Autor Share Napisano 18 Marzec 2009 (edytowane) Nie no kartki będą na 2-3 planie :) To będzie taki jakby dodatek do sceny. Ok dzięki za pomoc i odwdzięczam się za to. // Jeszcze jedno pytanko. Jak zrobić, żeby mi te plany odwracał każdy w inną stronę? Chodzi mi, żeby nadawał modyfikator Bend i je wyginał, ale każdy w inną stronę. Bo zrobiłem tak, że każdy inaczej ustawiony (obraca tylko nimi). Edytowane 18 Marzec 2009 przez Vega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 można najpierw zanimuj w bendzie parametry a potem tylko poprzesuwaj klucze dostaniesz dzięki temu różne wygięcia i ich zmiane w czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 A nieda się tego z automatu?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 nie....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 Ok dzięki za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi