Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam . mam taki krotkie pytanie .... co musze zainstalowac do blendera lub co wplywa na ilosc mozliwych importowanych typow plikow? poniewaz mam blendera w domu zainstlowanego razem z pythonem. i moge importowac praktycznie wszystkie typy plikow. w pracy natomiast mam ta sama wersje blendera, pythona a moge importowac tylko dxf'y , stl i vmrl. no i pytanie czemu tak ? czy brak prawd administratora moze byc przyczyna ?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mam podobny problem, tyle że mi zależy na wektorkach (svg, ai). Import czasem działa ale straszna kicha wychodzi - wertexy są porozrzucane po całej scenie :/

Napisano
  • Autor

w takim razie pytanie brzmi co powinno sie tam znajdowac. jestem jeszcze w pracy ale moze sprobowalbym wrzucic tu, zainstalowac brakujace skrypty lub jakies biblioteki ?

Napisano

Jeśli nie widać skryptów to mogą być 2 opcje:

1. Nie ma katalogu skryptów globalnych, ani lokalnych - nie ma katalogu .blender/scripts w katalogu gdzie zainstalowany jest program, i nie ma w katalogach użytkowników - w uniksach w katalogu domowym ~/, w xp C:\Documents and Settings\[NAZWA UZYTKOWNIKA]\Dane aplikacji\Blender Foundation\, a w vista C:\Users\[NAZWA UZYTKOWNIKA]\Dane aplikacji\Blender Foundation\.

- Jeśli go nie ma wystarczy skopiować z domu/zainstalować jeszcze raz.

2. Jest katalog, ale program go nie widzi

- wtedy wystarczy ściągnąć z góry belkę, ustawić ścieżkę i zapisać ustawienia.

Napisano

prosta metoda to skopiowanie całego katalogu z Blenderem... :]

tym bardziej ze to Ty z niego korzystasz, więc nie powinno być problemu...

Napisano
w takim razie pytanie brzmi co powinno sie tam znajdowac. jestem jeszcze w pracy ale moze sprobowalbym wrzucic tu, zainstalowac brakujace skrypty lub jakies biblioteki ?

pliki z rozszerzeniami *.py mające import w nazwie ;)

3ds_import.py
ac3d_import.py
bvh_import.py
c3d_import.py
collada_import.py
flt_import.py
import_dxf.py
import_lightwave_motion.py
import_mdd.py
import_obj.py
lightwave_import.py
md2_import.py