Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Sceny moje ważyły po 250 mega, przy 2 postaciach na low poly i paru innych drobnych przedmiotach typu drzwi, krzeslo!

Z racji tego faktu postanowiłem usuwać poszczególne elementy żeby zobaczyć co tyle wazy, doszedłem do etapu w którym usunalem ze sceny wszystko co tylko moglem, od materialow, bitmap,przez modele, i caly enviroment, wszystkto! Totalnie czysta scena, nic nie ma schidowanego bo pewnie pierwsze co to do glowy wam przyjdzie ze mam cos poukrywane i glupek sie nie diomyslil, otoz nie moi drodzy czytelnicy , nie ma tam totalnie nic, a scena zajmuje 240mega, o 10 mniej.

Nie pomaga mergowanie, i pytam, czy komus juz max sprawil takiego psikusa? I czy jestescie w stanie mi pomoc?

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Spróbuj zrobić export selected i potem do nowej, pustej sceny wstaw to, co wyeksportowałeś. Ciekaw jestem, ile będzie ważył plik obj...?

Napisano
  • Autor

Same obj. waza normalnie, okolo 1 mega, ale czy tez nie za duzo? nie mam pojecia, wydaje si ok. Swoja droga podsunales mi pomysl zeby zaznaczyc to co mnie interesuje i zrobic save selected, ale tez , nie skutkuje. Generalnie ie porzeszkadzalo by mi to gdyby nie wolalo mi error memory przy renderingu, bo scena przy samym odpaleniu na dzien dobry pochlania mi ponad 3 giga ramu, dochodzac do 4, i nie chwale sie tu ile to ja mam ramu ;p Wydaje mi sie za ma to cos wspolnego z materialami jednak, niby wszystkie wyczyscilem, bo zrobilem reset slot materials, w scenie ich oczywiscie nie ma, ale nawet te nowe czyste wczytuja sie dlugo, a reszta maxa chodzi w porzasiu.

Edytowane przez marcool

Napisano

Kiedys tez tak mialem, sprawdz czy nie masz w bip'edzie w zakladce Copy/Paste w Posture albo Pose duzej ilosci zapisanych poz.