Napisano 28 Marzec 200916 l Witam wszystkich, Jestem tutaj nowy, ale grafiką zajmuję się już jakiś czas. Ostatnio miałem chwilkę to wypociłem kolejną wersję swojego portfolio. Poprzednie okazało się katastrofą, więc teraz prosiłbym o jakieś rady i ocenę.Z założenia wersja ta nie była robiona pod IE6. Testowałem tylko pod IE7 i FF. Dzięki z góry za wszystkie komentarze :) Link do portfolio: http://adamrozmus.pl
Napisano 29 Marzec 200916 l ta strona nie wygląd źle, ważne że jest rozplanowana jakoś składnie, zakres umiejętności czytelny itd. Tu jedynie zmieniłbym sposób wypunktowania - wymień od punktów wszystkie programy - PS, FLA i AE też. Projekt graficzny, hmm, powiem szczerze że widziałem lepsze, ten jest przeciętny, czasem o to chodzi. Wejdziesz troche bardziej w standardy graficzne z web2.0 i bedzie dobrze, zacznij od typografii.
Napisano 29 Marzec 200916 l Grafika ( ten ornament ) poniżej głównej ramki wygląda mało estetycznie i w dodatku wyraźnie widać krawędzie. Ogólnie mi się podoba, nie pogubiłem się znaczy jest prosto, na plus w osobistym odczuciu kolorystyka - akurat na mnie pomarańcze działają kojąco :). Ikony specjalność zaś z "innej bajki".
Napisano 29 Marzec 200916 l Jak dla mnie ok, bez fajerwerków, ale schludnie i przejrzyście. I polon ma racje - typografia leży. Jeśli już chcesz programy na których pracujesz wymieniać, to wywal ten napis z góry, zostaw cuby (bo bez nich pusto będzie) i potem wszystkie pragramy i do czego, bo teraz główny soft nie jest opisany, tylko poboczny (znowu za polonem powtarzam :P ) I w kontakcie ci się pasek przewijania rozjechał
Napisano 12 Kwiecień 200915 l Siema. ogólnie wygląda bardzo ładnie i co ważne fajnie się przegląda te stronke. Jednak nie podoba mi się kompletnie ten ornament na dole. Lepiej poprostu umieścic tam stopke z danymi adresowymi, bo widze, że stopki brak jak narazie :). Myśle, że tekst lepiej pasowałby w kolorze jasno kremowym. Menu górne jest nierówne pewnie tak miało być, ale proste było by bardziej estetyczne. No i najwazniejsze o czym nikt chyba nie wspomniał. Zwróc uwage na białe linie na górze boksów z tłem i menu. Kiepsko to wygląda. Zakładajac, że korzystasz z PS Musisz w opcji warstwy Bevel and Emboss ustawić kolory HighLight Mode i Shadow Mode na bliższe kolorom tła. Jak narazie widać, że masz poprostu biały i czarny. Spokojnie możesz też stronke poszerzyć, zwiekszysz w ten sposób marginesy, które sa za małe. Rozpisałem się, ale mam nadzieje, że coś ci to pomoże :).
Napisano 23 Kwiecień 200915 l Witam też jestem nowy.Czy możecie ocenić moje prace.Proszę o konstruktywna krytykę.Pozdrawiam. Link http://www.anuszirwantest.pdg.pl
Napisano 23 Kwiecień 200915 l Rozmin Całkiem całkiem imho :P anuszirwan Strasznie długo się to ładuje, już czekałem na jakiś szał, pełna animacje a tu pomarańczowe tło i kółka. A takie błędy np. w About me jak "programy których uRZywam'' odstraszają.
Napisano 24 Kwiecień 200915 l Jestem maniakiem kodu, pierwsza strona, powiedzmy jest ok, ale kontakt i portfolio straszą ;] na tabelach daje się dane tabelaryczne... pominę fakt że strona jest na html 4.01 a nie na xhtml...
Napisano 24 Kwiecień 200915 l Autor Dzięki wszystkim za ocene :) Zarówno ja jak i kolega musimy jeszcze dużo popracować :)