Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć panowie, mam problem...

otóż zaimportowałem do 3ds maxa projekt budynku a musze zwizualizować jego oświetlenie, dostałem to w formatach 3ds i DWG, i po prostu shit mi z tym idzie ;/

DWG - wszystko się rozsypuje!

3ds - nie chce wczytać. "Improper file format" - w innym programie np. Blender było to rozsypane... ;/

szajt.th.png

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 4,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wez to najpierw odpal w autocadzie, wyczysc plan i wtedy importuj do maxa jako formatow DWG czy innych zwiazanych z cadami. Co do blendera to nie polecam tam czegos importowac z formatu cad.

Napisano
  • Autor

ja nie mam autocada. projekcik jest archicad a ma go kolega, słabo zna sie na i/o ;/ . co do innych formatów - nie chciało się wyeksportować - exporting error, najgorsze że unknown... to znaczy dxf, obj, ... :(

chyba wiesz że improper file format to błąd w maksie...

Napisano

Ja pracuje w Archicadzie, jak chcesz to możesz podesłać plik *.PLN to wyczyszczę ci go z pierdół i przerobię na DWG :)

Napisano
  • Autor

ja nie mam archicada tylko moj znajomy co dał projekt...

to jest bardzo tajny wiec ci pliku nie wysle :(

Napisano

Ok :)

A w jakim masz formacie ten plik? Bo jak PLN to jest to plik Archicada, a jak DWG/DWX to jest to plik AutoCada jak wiadomo :)

Jeżeli autocada, to ściągnij sobie darmową wersje Cada i tam poprzerabiaj, a jak PLN, to tak czy siak nie otworzysz go w żadnym programie do Cada, tylko w archi.

Napisano
  • Autor

czy jest jakiś darmowy cad co wczyta trójwymiarowe dwg'i !?

Napisano

w Blenderze importowane "rozsypane" modele z *.3ds automatycznie się naprawiają !! - - zaznacz caly wsad i Alt+G