Napisano 3 Kwiecie艅 200916 l Czy kto艣 wie jak mo偶na wci膮gn膮膰 do maxa interaktywny model zagnie偶d偶ony w pdfie? Ewentualnie jak zrobic konkwersje do pliku VRML (kt贸ry max teoretycznie otworzy)? Z g贸ry uprzejmie dzi臋kuj臋 za wszelkie porady.
Napisano 3 Kwiecie艅 200916 l ju偶 mia艂em obsmia膰 temat ale google nie k艂ami膮... 3d w pdfie istnieje. ale nie wiem jak wyci膮gn膮c model z czego艣 takiego.
Napisano 3 Kwiecie艅 200916 l Autor Dzi臋ki za artyku艂 Sebastian. Co prawda nie ma w nim bezpo艣rednio informacji jak to wydoby膰, ale spr贸buje edytowa膰 tego pdfa w Adobe Acrobat 9. A jak nie p贸jdzie to chyba zostanie mi Print Screen (do ulotki... eh...) xD
Napisano 6 Kwiecie艅 200916 l Autor Update: Model uda艂o si臋 wydoby膰 przy u偶yciu Adobe Acrobat 3D 8.1. Teraz mam plik U3D, kt贸rego niczym nie idzie otworzy膰 xD Pr贸bowa艂am Blendera, Daz Studio, Mesh Lab, Unicorn 3D i w ko艅cu dosz艂am do wniosku, 偶e szkoda czasu. Niemniej dzi臋kuj臋 za porady i udzielanie si臋 w temacie :D
Napisano 6 Kwiecie艅 200916 l Przeczytaj artyku艂 kt贸ry podlinkowa艂 Ci Sebastian: 聽 [...]Adobe's 3D PDF is not a new format but uses the Universal 3D File (U3D) file format from Ecma International, with an open specification developed with participation from companies including Intel, Adobe, Bentley Systems, Boeing, HP, and Right Hemisphere.[...] 聽 P.S. - dla pewno艣ci - u偶ywa艂a艣 opcji "import"..?
Napisano 7 Kwiecie艅 200916 l hej to jest fajny format, dzi臋ki za info 聽 poza tym czy kto艣 wie czy istnieje plugin do maxa do eksportu tego 3d pdf bo jak na razie z tego co przeczyta艂em to tylko w programie Microstation jest taka mo偶liwo艣膰
Napisano 7 Kwiecie艅 200916 l Autor W powy偶szych programach? Tak. Najbli偶ej otwarcia pliku by艂 Unicorn, ale on potrafi otworzy膰 tylko NURBSy wi臋c mimo otwarcia pliku nie wy艣wietli艂 jego zawarto艣ci. Najwyrazniej jest to format na tyle ma艂o popularny, 偶e prawie nikt si臋 nie fatyguje, 偶eby go obs艂ugiwa膰. Albo jest jeszcze jedna mo偶liwo艣膰 - plik wygenerowany przez Adobe Acrobat 3D jest uszkodzony. Bo w sumie Acrobat po klikni臋ciu Save As zapisuje zawarto艣膰 pliku w folderze tymczasowym i nie pozwala na wybranie miejsca zapisu ani nazwy pliku (co zreszt膮 jest troch臋 dziwne).
Napisano 7 Kwiecie艅 200916 l mo偶e zapytaj jeszcze tu: http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=66
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto