dzudzu Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 moim zdaniem pomocne w nauce perspektywy, no i zmusza też do bardziej symbolicznyego określenia formy - wyrabiamy tzw. \'rysowanie z głowy\', dajemy więcej z siebie :) dlatego będę ćwiczył pejzaże i architekturę, a prace będę wrzucał do tego wątku ... jak ktoś chciałby się przyłączyć to byłoby super, byłby pretekst by poznać wasze miasta i okolice... może architekci, których jak mniemam jest kilku na forum, też coś by wrzucili, abyśmy my laicy mogli podpatrzeć rzemiosło. póki co wrzucam raczej szybki szkic ze zdjęcia, ale wkrótce ruszam w miasto :)
dzudzu Napisano 16 Marzec 2004 Autor Napisano 16 Marzec 2004 uups jeszcze raz :) [Wyedytowany dnia 17-6-2004 > dzudzu]
misiekhc Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 to ja sie tez dorzuce, takie cwiczonka z wyobrazni, moze nie do konca pasuje do tematu ale tez niedlugo wyjde na miasto to jakis pejzarzyk wrzuce:), ...bo tez chce architekture studiowac:D
dzudzu Napisano 17 Marzec 2004 Autor Napisano 17 Marzec 2004 misiekhc: bardzo pasuje do tematu, zwłaszcza pierwszy szkic - fajny pomysł i wykonanie :) na jakim papierze dziargasz?? dawaj więcej!!
misiekhc Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 50x70, rodzaj... nie wiem, standardowy brystol, moze ma on jakas nazwe, nie znam sie na tym:), niedlugo cos podrzuce jeszcze:D
dzudzu Napisano 17 Czerwiec 2004 Autor Napisano 17 Czerwiec 2004 czołgiem ... tak dla odreagowania; z przechadzek po osiedlu nakreśliłem szybki szkic, który potem w domu zamieniłem w ... bardziej dokładny szkic :) // na większym formacie. starałem się robić szybko, bo gdy dopiszczam szczegóły to mi to ruski miesiąc zajmuje :> [Wyedytowany dnia 17-6-2004 > dzudzu]
dzudzu Napisano 18 Czerwiec 2004 Autor Napisano 18 Czerwiec 2004 hehe ... to chyba przez cieniowanie na odwal, tak naprawdę to całkiem miłe osiedle :)
hokusai Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 nic mi sie nie pojawia przy misiekhc. zero zalacznika czy artu. co poradzic?
dzudzu Napisano 18 Czerwiec 2004 Autor Napisano 18 Czerwiec 2004 misiekhc musiałby zapodać od nowa obrazki z własnegoi serwa.
misiekhc Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 ja nie mam tych plikow juz, w razie co porobie nowe fotki i wrzuce cos jeszcze, ... wczoraj i przedwczoraj mialem egzaminy na architekture, i troche wczesniej rysowalem to bedzie cosik:D
VoNd Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 rysunek stary jak swiat - moze nawet starszy ode mnie...a moze jednak nie, skoro to ja go bazgralem...hmmmm....
little-ninja Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 czuc w tych twoich rys reke architektowca ;)
VoNd Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 unikam tego jak ognia, a rysunek stricte architektoniczny jest dla mnie oblesny :) juz ztego wyrastam, a to bylo dawno i nieprawda ;P VoNd
Tomur Napisano 25 Czerwiec 2004 Napisano 25 Czerwiec 2004 Czekałem na żonę na Placu Wolności we Wrocku :)
dzudzu Napisano 25 Czerwiec 2004 Autor Napisano 25 Czerwiec 2004 może pisz bez polskich znaków bo krzaczory wychodzą; czym rysowałeś? pisak? trzeba było dokładniej zacienoiwać kreską bo mało widać.
Tomur Napisano 25 Czerwiec 2004 Napisano 25 Czerwiec 2004 powieksze na serwerze obrazek bo kompresja go troche rozwalila. Nie mialem za wiele czasu a palowalem sie pisakiem technicznym 0.1 mm :) stad braki w cieniowaniu wynikajace z braku mozliwości wygenerowania tylu linii bez jego zniszczenia.
Rekomendowane odpowiedzi