Napisano 9 Kwiecień 200916 l Witam, Mam takie pytanie, czy jest możliwość renderowania lini w 3d maxie? chodzi o płaskie linie przeniesione z autocada ale bez użycia opcji enable in renderer i viewport bo to zabija mój komputer? pozdrawiam b
Napisano 9 Kwiecień 200916 l zrób je jako jpg. np. PDF creator zrobi ci plot do pdfa którego przekonwertujesz na format obsługiwany przez maxa (a może pdf jest takim formatem? )
Napisano 9 Kwiecień 200916 l Autor Możesz też zaznaczyć "enable in renderer" bez "enable in viewport" :> tez sie wiesza, chyba musze odchudzić rysunek.
Napisano 9 Kwiecień 200916 l możesz już z poziomu autocada "wyrenderować" te linie, ustaw potrzebny widok i wydrukuj jako JPG. zależy też wszystko od tego co chcesz uzyskać. tylko obrazek z liniami ? czy jeszcze jakieś bryły tam bedą
Napisano 9 Kwiecień 200916 l drukowanie z cada do jpg nigdy mi nie wychodziło jak chciałem. przy pdf creator łatwiej nad tym zapanować: grubości linii itp.
Napisano 9 Kwiecień 200916 l no najpierw pdf creator, potem pdfa otworzyć w PSie, zapisać jako obrazek, format jaki chcesz :) drukowanie jpgów w AutoCADzie rzeczywiście jest troche do dupy :)
Napisano 9 Kwiecień 200916 l Autor no najpierw pdf creator, potem pdfa otworzyć w PSie, zapisać jako obrazek, format jaki chcesz :) drukowanie jpgów w AutoCADzie rzeczywiście jest troche do dupy :) Zrobie przy pomocy opacity, dzieki za pomoc pozdrawiam i życzę wesołych świąt