godzio Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Witam, Mam takie pytanie, czy jest możliwość renderowania lini w 3d maxie? chodzi o płaskie linie przeniesione z autocada ale bez użycia opcji enable in renderer i viewport bo to zabija mój komputer? pozdrawiam b
siwy Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 zrób je jako jpg. np. PDF creator zrobi ci plot do pdfa którego przekonwertujesz na format obsługiwany przez maxa (a może pdf jest takim formatem? )
arev Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Możesz też zaznaczyć "enable in renderer" bez "enable in viewport" :>
godzio Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Możesz też zaznaczyć "enable in renderer" bez "enable in viewport" :> tez sie wiesza, chyba musze odchudzić rysunek.
zdeno Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 możesz już z poziomu autocada "wyrenderować" te linie, ustaw potrzebny widok i wydrukuj jako JPG. zależy też wszystko od tego co chcesz uzyskać. tylko obrazek z liniami ? czy jeszcze jakieś bryły tam bedą
siwy Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 drukowanie z cada do jpg nigdy mi nie wychodziło jak chciałem. przy pdf creator łatwiej nad tym zapanować: grubości linii itp.
chudy Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 no najpierw pdf creator, potem pdfa otworzyć w PSie, zapisać jako obrazek, format jaki chcesz :) drukowanie jpgów w AutoCADzie rzeczywiście jest troche do dupy :)
godzio Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 no najpierw pdf creator, potem pdfa otworzyć w PSie, zapisać jako obrazek, format jaki chcesz :) drukowanie jpgów w AutoCADzie rzeczywiście jest troche do dupy :) Zrobie przy pomocy opacity, dzieki za pomoc pozdrawiam i życzę wesołych świąt
Recommended Posts