gripex Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Siemka.Jestem tu nowy i mam do was takie pytanie.Często ze znajomymi grywamy sobie w koło fortuny ale mamy jeden problem.Zawsze musimy pisać na kartkach hasła i nam sie już nie chce i to zajmowało dużo czasu.Więc wpadłem na taki pomysł żeby zrobić taką tablice w Gmax-ie.I moje pytanie jest takie czy da sie zrobić takie obracające prostokąty na których będą litery?Np. by sie klikało na któryś prostokąt i on by się obrócił tak jak jest to w programie na TVP2?Całą plansze umiał bym zrobić ale nie wiem co trzeba zrobić żeby sie to obracało po kliknięciu?Bardzo proszę o waszą pomoc.
latos Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Oczywiście ,że się da. Potrzebujesz tylko grafika 3D lub 2D i programistę.
JmTm00 Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 staryy.......prościj będzie jak sobie poćwiczycie te nadgarstki jednak...poważnie......
gripex Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 Nie mogę znaleść tych programów ;( a co "JmTm00" ciężko będzie coś takiego zrobić?
Ania Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 jeśli nie masz pojęcia jak - tak, będzie ciężko.
piotrek Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Na początek jakiś podręcznik do OpenGL i jakiegoś języka programowania, np. C++. Albo poszukaj jakiejś gotowej gry "koło fortuny".
latos Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 NIe programów tylko programistów(ludzie piszący kod) Jak nie masz pojęcia o programowaniu i grafice to raczej trudno to bd zrobić.
Rekomendowane odpowiedzi