Gość grigory_gawerkin Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 witam, prosze o pomoc, ewentualnie naprowadzenie , max 9 z vrayem, rendery do dyplomu, robia sie okropnie dlugi, w rozdzielczosci 4400x2625, co prawda duza, redner jednej sceny robi sie okolo 35 godzin, macie jakies pomysly gdzie moze tkwic blad? jakies ustawienia o ktorych moge nie wiedziec a sa podstawa i nie wplyna na scene? sceny wziete sa z archinteriors, ustawione powinny byc ok parametry, nie chce mi sie wierzyc ze az tak wplywa na to komp dual core 2x 2,3 gb, 2 gb ramu, ge force 265mb, co myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 serwus :) z tamtych pakieow podobno wszystkie sceny licza sie straaaaaasznie dlugo, bo maja jakies kosmiczne parametry poustawianie, wiec sie nie przejmuj i jest szansa ze to nie wina Twojego kompa :) moze sie odezwie ktos , to tego uzywal. pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 poszukaj w opcjach vraya zakładki detail enchancement moze masz to zaznaczone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grigory_gawerkin Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 niestety teraz leci jeden render, nie rusze maxa a nie chce przerywac tego bo jestem z nim w polowie, powiedz mi jesli mozesz co to za opcja i czy to ma duzy wplyw? jesli to jest jakas przeszkoda a bede mial to zaznaczone to rozumiem ze musze to odznaczyc? czy to nie wplynie jakos na efekt koncowy wizualizcji? z gory dziekuje za porade... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Możesz przerwać i potem puścić od tyłu (chyba pod System było puszczanie backwards). Prawie wszystkie ustawienia wpływające pozytywnie na szybkość wpływają negatywnie na jakość. Ale niekiedy różnica jest prawie niewidoczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grigory_gawerkin Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 a spotkaliscie sie z takim czasem oczekiwania? bo przez chwile pomyslalem ze to nierealne, co prawda rzeczywosty rozmiar bedzie okolo 70 na 30 cm z wydruku, nie sa to typowe bitmapy 6 na 7 cm, no nic, bede probowal, czlowiekowi sie marza ze quady i przynajmniej z 8 gb ramu przy 512mb grafice, pozdrawiam wszystkich, i dzieki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Ja nie znam tych scen z archinteriors, ale myślę że prawie na pewno da się zmniejszyć czas (trochę na koszt jakości). Pokazałbyś ustawienia to by się może coś wymyśliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Mialem okazje pare arch-intow widziec. I jak dla mnie jest tam masa miejsca do optymalizacji. Na pewno troche poleci na jakosci, ale do renderu takiej wielkosci to mozna sobie pozwolic na troche obciecia to tu to tam. 35h to niestety realna liczba na 2 rdzeniowcu w takiej rozdzialce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi