Skocz do zawartości

Jak polozyć dachowke na dachu?

martenka

Rekomendowane odpowiedzi

czy mozecie mi powiedziec w jaki sposob najlepiej zrobic,polozyc dachowke na dachu? model calego domu przygotowalam w archicadzie i wrzucilam do maxa. czy narzucie zdj.z obrazem dachowki jest dobre??(musze go jaks przeskalowac np?).jaka jest na to metoda by połac dachu wygladala w miare na rzeczywista?dziekuje

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Gość szysia565

Ja bym wymodelował jedną, po czym przesunął ją bym ją z Shiftem tuż pod nią, tak aby ta pierwsza na nią nachodziła i wpisał w okienku liczby kopi np 20. Następnie zaznaczył bym wszystkie i przesunął w bok i zrobił ten sam manewr. Potem tyko zgrupować i obrócić wszystko do wymaganego pochylenia.

Jestem stosunkowo początkujący, tak że nie jestem pewien czy to aby najfajniejszy pomysł, ale mam nadzieję że coś z tego będzie. Albo, że ktoś podsunie lepszą ideę...

Jak dla mnie to wyglada tak:

- jak chcesz mega super wypas do jakis zblizen itp - wymodeluj wszystko

- jak chcesz super wypas - dobry displace map (ktos sie nawet tu na forum dzielil swoimi mapami displace dachowek) i pozadny material.

- jak chcesz szybko - podciagasz zdiecie w photoshopie, dopasowujesz do modelu w maxie za pomoca uvw map i liczysz ze klient nie zauwazy :)