Napisano 14 Kwiecień 200915 l Tak, Tematem mojej pracy bedzie sam Bóg, czyli istota, która jest ludziom tak potrzebna od samego początku, która stanowi chyba najwiekszą zagadkę ludzkości, i którą ludzie tak usilnie chcą doścignąć. Nie wiadomo ostatecznie...czy jest...czy Go nie ma. Wszystko jest jedynie kwestią wiary. A gdyby Był? A gdyby można było go stworzyć? Ziścić niezrealizowaną ideę całej ludzkości. W swojej pracy chcę zmierzyć się z Tą postacią. Pomysł wpadł mi do głowy w czasie jednej z Wielkanocnych Mszy ;) Nastepnie przypomniałem sobie także Anime "Ergo Proxy" oraz występujący tam "Projekt Proxy", który miał na celu stworzenie sztuczynych bogów mających na celu zaopiekowac się zniszczoną Ziemią. Dokładny opis pracy i koncepty pojawią sie wkrótce. Oczywiście praca nie ma na celu obrażanie niczyich uczuć religijnych. Nie neguję także podstaw wiary jakimi jest istnienie Boga, ani nie chcę konfrontować z wyobrażeniami Boga zamieszczonymi w Świętych Księgach. Praca będzie oparta na wolnej twórczości artystycznej i postaram się stronić od obrazoburczości. [+] Mała Aktualizacja Narazie wrzucam jakiś obrazeczek na ikonke przedstawiający oko mojego boga (z małej literki ofkorz w tym przypadku) i i już małą pojarę z wyglądu mojego bożka. Więcej dopisze jutro. Pozdrawiam Edytowane 20 Kwiecień 200915 l przez CzAk1 Aktualizacja
Napisano 23 Kwiecień 200915 l Autor Mała Aktualizacja z Mojej strony. Pomyślałem, że pokarze o co mi chodzi ;) Więc trzasnełem taki szkic. Jeszcze sie pogubiłem w perspektywie...i we wszystkim w sumie o_O ale przy szkicu to bez znaczenia. C&C Welcome. Sorry za jakość ale to foto z komórki ;)
Napisano 24 Kwiecień 200915 l Spostrzeżenie że jeśli to bóg to po co ma się wysilać nad czymś tam :P W sumie ja się nie znam ale juz napisałem bo dziwne to trochę:P
Napisano 24 Kwiecień 200915 l Autor W sumie byłem ciekaw czy takie zapytanie się pojawi. Głównie odpowiedź jest w historii, którą chce zawrzeć w tej pracy. Ogólnie to jest "ludzki" bóg: Stworzony przez ludzi...z człowieka. Nie chciałem wzorowac się "Biblijnym" wzorem...brodatego faceta w chmurach. W pracy chce pokazać właśnie ten moment stworzenia. Ale dokładnie wszystko jeszcze opisze...;)
Napisano 25 Kwiecień 200915 l Póki co niezbyt czytam przekaz:P Bóg jest w formie oka na niebie czy ten ludzik to Bóg? A może ludzik to ktoś ala Chrystus?:P
Napisano 26 Kwiecień 200915 l A Mi się wydaje że to coś w stylu oka saurona :D podłączonego do tego Pana na dole. bóg(nawet ludzki;]) jednak chcę wszystko widzieć.
Napisano 27 Kwiecień 200915 l Autor origami dobrze kombinuje chociaż bardziej od Saurona wzorowałem się na Oku Opatrzności ;)
Napisano 28 Kwiecień 200915 l Witam dnia szóstego stworzył zwierzęta i ludzi, a dnia siódmego ukończył swoje dzieło ;). Przyznam szczerze że temat pracy żeś mocno nagiął, ale ciekaw jestem jak to dalej rozwiniesz. Powodzenia w Bitwie //pozdr.
Napisano 6 Maj 200915 l niezle niezle -- bede kibicowal ! widze ze obydwaj chcemy stworzyc ideal :) ale twoj powinien byc jeszcze bardziej idealny :) powodzenia !!!
Napisano 7 Maj 200915 l Autor Dzięki za komentarze... Spoko loko. Też się obawiałem czy to nie balansowanie na granicy zgodności z tematem ale skoro nikt tego nie wywalił...to chyba da rade ;) Ogólnie chodzi mi o boga stworzonego przez człowieka. Nie chce tworzyć ilustracji na podstawie Biblii czy coś. Chce pokazać scene stworzenia boga przez ludzi. W końcu ludzie zawsze chcieli mieć jakiegoś boga...a nawet niektórzy bawią sie w niego bo chcieliby nim być. Miałem zapodać jakiegoś update wczoraj...ale będziecie musieli poczekać do weekendu. o_O Pozdro