Napisano 19 Kwiecień 200915 l witam wszystkich, w zbrushu stworzylem odpowiednie kształty do pozniejszej animacji mimiki. importuje obj. Zaznaczam już zrigowanagłowę, przełączam sie na shape modeling, klikam opcje select shape key, zaznaczam zaimportowaną głowę i jest jakiś dziwny błąd bo nowy shape wyskakuje mi gdzieś w nielogiczne miejsce. czy to jest problem z SRT zaimportowanego kształtu? skalowałem obiekt, skalowałem tag points i wszystko bez logicznych powtarzalnych rezultatów. Czy ktos może mial podobny problem?
Napisano 19 Kwiecień 200915 l Generalnie po prawidłowym eksporcie do ZBrusha i imporcie po obróbce do XSI, model powinien być w tym samym miejscu, w tej samej skali itp. Więc jeśli tak ewidentnie Ci się sypnęło, to przypuszczam, że albo problem z exportem/importem... albo na tej główce oryginalnej masz jakiś operator zarzucony przed exportem.. jakiś envelope, czy inny deformer.. najlepiej zfreezowane modele na golasa wywalać do obj.
Napisano 19 Kwiecień 200915 l Autor to znaczy... modelowałem w wingsie, z wingsa poszło do zbrusha, w xsi chyba cały model chłopka skalowałem, ale chyba nie w tym rzecz... zaimportowaną nową głowee też skaluje, i to jako obiekt, i jako tag points i nic, tak jakbym musiał ustawic neutral pose, a to tez nic nie daje; tak jakby było wymagane po przeskalowaniu nowej głowy kompletne zresetowanie SRT