Napisano 5 Sierpień 200915 l Całkiem fajny kluczyk ;] Może to moje czepialstwo ale trochę kłuje w oczy: ten soft detal na normal mapie, troszeczkę za silny. Spekular za mocny i kompletnie biały, przy małym świetle będzie się za bardzo błyszczeć , jak już możesz używać kolorowego to rób np niebieski do czerwonego obiektu bo tak to nie zobaczysz kontrastu (nawet do naj jaśniejszych miejsc lepiej uważać z tak nasyconą bielom, zawsze lepiej dać bardziej zimny kolor). Pewnych miejsc na siatce też nie rozumiem ale nie przekroczyłeś 2k tri więc chyba jest ok ;] . Ogólnie mechaniczne rzeczy ci dobrze idą sprubuj więcej ograniki ;]. Pozdro.
Napisano 6 Sierpień 200915 l Fajne, fajne. Patrze na te modele...i ogólnie to ładnie Ci wychodzą. Myślałeś mad przygotowaniem jakiejś fajnej, większej sceny.
Napisano 6 Sierpień 200915 l fajna żabka, siatka troche nieszczególna no i nie czuć że to 2k textura jest
Napisano 6 Sierpień 200915 l Autor prrszalony - tak, zastanawiam się też na takimi mini wątkami z innymi materiałami np. plastik , kamień, drewno czy szkło ale to na razie pomysł, co do metalu to tak zrobię , kilka modeli przyniszczonych i kilka w normalnym stanie , dzięki. Przybysz - może faktycznie troszkę duży , spróbuję jeszcze po testować,dzięki. F/X - dzięki za sugestię. Kruku - dzięki za porady , sprubuję to wykorzystać a co do organiki to coś na samym końcu może zmajstruję ale boje się rezultatów ;] CzAK1 - wielkie dzięki , dokładnie tak , mam w planach przygotować przynajmniej jeden większy interior i exterior. donMario - siatki już teraz nie poprawię ale takie teksty skłaniają mnie do refleksji i nad lepszym planowaniem i budowaniem siatki modelu na przyszłość więc wielkie dzięki za motywację ;) Sprubuję zeskalować texa do 1k, być może wielkiej różnicy nie będzie to zostanie.
Napisano 1 Luty 201015 l Autor Muszę przyznać że miałem długą przerwę z różnych powodów, ale cały czas pracuję nad folio tyle że mało czasu mam i robota też powoli idzie;/ Dzięki za pamięć ;) Pozdrawiam!