comander_barnik Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Hej, jestem nowy w maxie i mam takie pytanko odnośnie tego że softa. Coś kombinuje na 2009 i ostatnio obejrzałem sobie tutka: http://www.youtube.com/watch?v=qIA8e_UqHCE&feature=related Widze tutaj że koleś jakoś rysuje sobie swobodnie krawędzie w dowolnym miejscu na bryle. NIe jest to ani tessalate ani connect. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć krok po kroku w jakie opcje mam wejść i co włączyć abym też mógł takie cuda wyprawiać? Z góry dzięki za pomoc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Chodzi Ci prawdopodobnie o Cut albo Slice Plane. jakbyś potrzebował z tym pomocy to naciśnij F1 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Po pierwsze to zaden spline modeling tylko poly modeling chyba widac to golym okiem :P on tam do tworzenia nowych krawedzi oprocz connecta na poczatku pozniej uzywa cut'a. Z tego co wiem przycisk cut jest w editable poly/edit poly dla kazdego trybu czy edgow,vertexow, poly itd. Prosciej napisac to juz sie chyba nie poprostu szukasz pieknego przycisku z napisem "cut" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2009 sorki za błąd, dzięki wielkie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi