Gość eXscythe Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Z góry przepraszam, jeśli ten temat był już poruszany na forum, lub w którymś z tutoriali, ale bardzo mi się spieszy z odpowiedzią i nie mam czasu szukać. Potrzebuję wyeksportować scenę z maxa do wektorowej grafiki Adobe Illustratora, ale nie w 2d (same splajny) tylko obiekty 3d. Podejrzewam, że można to zrobić exportując to do jakiegoś formatu posredniego, ale nie mogę tego sprawdzić, bo tryout AI mi się skończył :[ Jeśli ktoś wie jak to zrobić, to prosze o odpowiedź, ewentualnie linka do jakiegoś artykułu o tym traktującego, Dzięki!
biglebowsky Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Nie rozumiec... przecie ai to 2d wiec jak chcesz przestrzenny obiekt wyexportowac?
SansSerif Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 plugin illustrate. niestety w wersji testowej chyba nie ma mozliwosci renderowania do .ai
Gość eXscythe Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Heh moja pomyłka. Nie chodziło mi konkretnie o .ai tylko ogólnie do Adobe Illustratora. Juz do tego zreszta doszedlem, wystarczy export do AutoCADowskiego DXFa :]
Gość _Kreska_ Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 dosyc stary watek ale mam podobny problem z tym ze potrzebuje wyeksportowac obiekt do wektora. Ale nie przestrzeny tylko poszczegolne rzuty, jak robie dfx to aksonometrie mi robi. Nie wie ktos jak zdefininiowac export konkretnego rzutu? Bylbym baaaaaaaaardzo wdzieczny za pomoc :)
Rekomendowane odpowiedzi