Paul Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Co może być przyczyną, że po nałożeniu materiału obiekt zmienia tylko kolor na jasnoszary? Kombinuję z różnymi i nie mogę dojść dlaczego niektóre widzi, a niektórych nie. Ogólnie trochę napisałem, ale może ktoś miał podobny problem. Soft to Max 2009 i V ray 1.50 SP2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Możne show map in viewport ? taki niebiesko-biały kwadracik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 albo dodac moze mapowanie uvw na obiekt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2009 (edytowane) Miałem napisać, że kwadracik wciśnięty. Mapowanie też nic nie daje. Też myślałem, że mapowanie, bo wcześniej miałem to samo z materiałem standard, UVW map pomogło, ale z Vraymtl już nie pomaga. Edit: Problem dotyczy jednak blend material, nie Vraymtl. Możliwe, że to wina kompa? Zintegrowana grafika i 512 ram. Edytowane 21 Kwiecień 2009 przez Paul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 jezeli chodzi o blend to musisz pokazac ktora textura ma byc wyswietlana, w blend bedziesz mial przy kazdym materiale obok takie cos jak interactive wiec zaznacz jedna z 3ech i powinno dzialac, przynajmniej u mnie tak dziala. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Czasami nie starcza pamięci na wyświetlenie map w widoku szczególnie przy tych większych. Normalne zjawisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2009 (edytowane) hcpiter - jak wrócę do domu to sprawdzę. Rzeczywiście jak łaziłem po elementach blend i klikałem show map in viewport pokazała się bump mapa, diffuse już nie. Spróbuję z tym interactive. La R - no tutaj scena prosta, bo dla testu tylko boxa wstawiłem Edit. Tak jak pisał hcpiter, trzeba zaznaczyć jakiś interactive. Działa. Edytowane 23 Kwiecień 2009 przez Paul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi