Napisano 21 Kwiecień 200916 l Co może być przyczyną, że po nałożeniu materiału obiekt zmienia tylko kolor na jasnoszary? Kombinuję z różnymi i nie mogę dojść dlaczego niektóre widzi, a niektórych nie. Ogólnie trochę napisałem, ale może ktoś miał podobny problem. Soft to Max 2009 i V ray 1.50 SP2
Napisano 21 Kwiecień 200916 l Autor Miałem napisać, że kwadracik wciśnięty. Mapowanie też nic nie daje. Też myślałem, że mapowanie, bo wcześniej miałem to samo z materiałem standard, UVW map pomogło, ale z Vraymtl już nie pomaga. Edit: Problem dotyczy jednak blend material, nie Vraymtl. Możliwe, że to wina kompa? Zintegrowana grafika i 512 ram. Edytowane 21 Kwiecień 200916 l przez Paul
Napisano 22 Kwiecień 200916 l jezeli chodzi o blend to musisz pokazac ktora textura ma byc wyswietlana, w blend bedziesz mial przy kazdym materiale obok takie cos jak interactive wiec zaznacz jedna z 3ech i powinno dzialac, przynajmniej u mnie tak dziala.
Napisano 22 Kwiecień 200916 l Czasami nie starcza pamięci na wyświetlenie map w widoku szczególnie przy tych większych. Normalne zjawisko.
Napisano 22 Kwiecień 200916 l Autor hcpiter - jak wrócę do domu to sprawdzę. Rzeczywiście jak łaziłem po elementach blend i klikałem show map in viewport pokazała się bump mapa, diffuse już nie. Spróbuję z tym interactive. La R - no tutaj scena prosta, bo dla testu tylko boxa wstawiłem Edit. Tak jak pisał hcpiter, trzeba zaznaczyć jakiś interactive. Działa. Edytowane 23 Kwiecień 200916 l przez Paul