pastor44 Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 (edytowane) Witam Cały dzień dziś siedzę na próbą wypalenia normalki z obiektu hi poly na low poly, niestety bezskutecznie. Przerobiłem kilka tutków potem juz bez tutków na najprostszych obiektach i nic. Reinstalowałem nawet Maxa i w dalszym ciągu nic Próbowałem ze zwykłym szescianem jednym low drugim hi z wklęsnieciem w scianie. Unwrapuje lowa,ustawiam je na sobie, zaznaczam low i 0 projekcja z lowa n high, poprawiam cage. Dalej wybieram jeszcze tak jak w tutkach reszte opcji i renderowało mi normalke taką jak zunwrapowałem dla modelu low tyle ze bez wgłebienia z modelu high. Zainstalowałem 9 maxa ale tam cos nie chce mi dziłac nawet bo mam zielone tło w viewporcie. Aha i pozatym to nie wiem czemu ale nie działa mi juz w max 2009 też alt+x mimo ze jest dobrze zbindowana na klawiaturze bo sprawdzałem (w max 9 działa) -problem rozwiązany na początku wyeksportowałem model do fxb wykasowałem całego maxa i nastepnie zainstalowałem go na innej partycji Problem wypalania,krzaczących się materiałów i alt+x zniknął dodam ze mam zainstalowaną Viste i laptopa. Pozdrawiam Piotr Edytowane 25 Kwiecień 2009 przez pastor44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Jak sam widzisz, vista i laptopy to zło. Szczególnie vista. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi