Napisano 1 Maj 200915 l Witajcie składam kompa do 3dsmax w którym myślałem o software'owej zmianie posiadanego GF 9800GTX+ na Quadro (z tego co wyczytałem na razie - wyszedłby Quadro FX3700 - ?? możecie potwierdzić/poprawić jeśli się mylę?) Kiedyś miałem GF4200Ti przerobionego na Quadro i byłem zachwycony - mogłem ładować gigantyczne textury do viewportów... Czy ktoś z was próbował zrobić takiego moda? Jeśli tak będę wdzięczny za wskazówkę na sprzęt do tuningu (soft, sterowniki...) pozdrawiam Grzegorz
Napisano 9 Lipiec 200915 l Obawiam się, że nic z tego nie będzie. Sam próbowałem zmodować mojego GF 8600GTS na Q1700. W sumie teoretycznie to się udało. Riva Tuner ma takie możliwości podmiany ID karty graf. zanim zostanie załadowany sterownik. No i w windowsie mam q1700. Ba nawet przy pierwszym uruchomieniu max sam ją wykrywa i pyta czy zainstalować dedykowany sterownik. Ale na tym wszystko się kończy. Po instalacji max stwierdza, że nie wykrył karty quadro i ten sterownik nie może być załadowany. Po czym ładuje renderer typu null czyli brak renderowania w viewportach. Słowem, dla bajeru to można sobie tak przerobić ale żeby mieć coś z tego ponad ekscytujący opis modelu karty to już nie do końca. No chyba, że jest coś czego nie znam ;) Jak jest to bardzo proszę o info :)
Napisano 30 Październik 200915 l Ja próbowałem tego myku z GF 8800GTS na Q4600 i nie wyszło... dokładnie tak samo jak u kolegi wyżej...Niby win widzi quadro ale przy odpalaniu maxa robi się problem...
Napisano 1 Listopad 200915 l niestety nikomu nie udalo sie zmodowac 9800 na quadro najlepszym rozwiazaniem jest przesiadka na 8800gt/gtx/ultra i wtedy bez problemow uzyskujesz odpal w maxtreme ameryki nie odkrylem ale nie mecz sie bo to sie nie uda z 9800 pozd dar @Laci http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=539&pgno=1 bez problemu zmienisz na quadro Edytowane 1 Listopad 200915 l przez Darek
Napisano 2 Listopad 200915 l @Darek Dziwne...robiłem dokładnie z tego tutoriala i niestety max nie chciał mi wykryc quadro...zrobie jeszcze raz, może akurat się uda..
Napisano 3 Listopad 200915 l @Laci musisz uzyc sterownika dla quadro np. najnowszego: http://www.nvidia.pl/object/Quadro_winxp_x32_191.00_whql_pl.html lub pewniaka: 162.65 - uzywam go i jest super sparowany z rivatunerem i pamietaj ze czasem zostaja w rejestrze smieci z poprzedniego sterownika - ja mialem tak z orginalna elsa synergy - z rozpedu wgralem sterownik nvidii i pozniej d... blada - nie chcial sie za zadne skarby uruchomic maxtreme na orginalnej karcie!- pomogla reinstalka w2k - pisze dlatego zeby Ci powiedziec ze moze robisz dobrze ale smiecie w rejestrze nie pozwalaja na wymuszenie/wykrycie gts jako quadro powodzenia
Napisano 9 Grudzień 200915 l Na początku się powitam bo jestem nowy na forum.A więc witam wszystkich.Chciałem się podzielić swoimi doświadczeniami. kiedyś też zrobiłem soft mod GeForce 4 na Quadro i wtedy MaxTreme udało sie załadować do Maxa.Było super wzrost wydajności i możliwość załadowania dużych tekstur bez straty jakości w ViewPort. Ostatnio chcialem to samo zrobić z moją aktualna karta Geforce 8600 Gt i niestety Max nie chce załadowac Performance Driver (chociaż o 10% 20% wydajność podskoczyła).Podobnie jak u kolegów wyżej. Pytanie czy tylko na 8800 GT, GTX, Ultra da się zrobic mod w ten sposob zeby MAX czytał Performance Drivery? PS.Ma ktoś jakieś doświadczenia z Radeon-FireGL? Pozdrawiam