duke_leto_2 Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 chcialem zaladowac plik .avi do 3ds max 2009 design jako bitmape pod wymodelowany telewizor. ale nie czyta mi zadnego kompresora, ani mpeg ani dvix.. gdy chce zapisac render maxa w pliku .avi tez nie widac zadnych dodatkowych kompresorow, dostepne sa tylko uncompressed, jpg compressor, i dv video compressor. kiedys ladowalem i zapisywalem pliki .avi w maxie, teraz to nie dziala. moze to wersja mojego maxa designa.. ewentualnie czy da sie jakos zaladowac kodeki do maxa? w ostatecznosci moge wczytac pliki jpg ako image seguences, ale to rozwiazanie srednio mi odpowiada. pozdrawiam, leto A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meri Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 A jestes pewny ze masz te kodeki zainstalowane na kompie? Wydawalo mi sie, ze max sam korzystal z kodekow zainstalowanych w systemie, u mnie mam ich do wyboru cala game a nic poza kodek-packami do ogladania filmow nie instalowalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duke_leto_2 Napisano 8 Maj 2009 Autor Share Napisano 8 Maj 2009 mam kite lite codec pack, virtual dub ma wszystkie kodeki. moze wirtual dub korzysta ze swoich wlasnych zasobow.. jakie kodeki polecacie? leto A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Przepuść tego avika przez Afterka, wyeksportuj go do klatek w formacie nieskompresowanego *.tga, wrzuc w maxa jako *.ifl i wrzuć w do diffuse materiału pod kineskopem (chyba, że to LCD TV). na pewno będzie to widac w podglądzie i bedzie śmigac, a dzieki temu formatowi powinno Ci to też płynnie śmigac w podglądzie w trybie play, o ile pojedyncze klatki nie będą za duże, czyli nie przekroczą pojemnosci cache'owania twojego twardziela w trybie 24FPS (czyli cache nie powinien być mniejszy niz łaczny ciężar MB klatek/s). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duke_leto_2 Napisano 8 Maj 2009 Autor Share Napisano 8 Maj 2009 chyba bede musial tak zrobic, tylko bede musial rozgrysc jak w virtual dub nadpisywac poszczegolne klatki, bo stosuje pare filtrow.. ale wiem ze kiedys max plynnie mi czytal .avi skompresowane divixem.. mam duzo tego do liczenia, filmy w filmie, i chcialem to zrobic nie zawalajac calego dysku twardego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi