Napisano 7 Maj 200916 l chcialem zaladowac plik .avi do 3ds max 2009 design jako bitmape pod wymodelowany telewizor. ale nie czyta mi zadnego kompresora, ani mpeg ani dvix.. gdy chce zapisac render maxa w pliku .avi tez nie widac zadnych dodatkowych kompresorow, dostepne sa tylko uncompressed, jpg compressor, i dv video compressor. kiedys ladowalem i zapisywalem pliki .avi w maxie, teraz to nie dziala. moze to wersja mojego maxa designa.. ewentualnie czy da sie jakos zaladowac kodeki do maxa? w ostatecznosci moge wczytac pliki jpg ako image seguences, ale to rozwiazanie srednio mi odpowiada. pozdrawiam, leto A.
Napisano 8 Maj 200915 l A jestes pewny ze masz te kodeki zainstalowane na kompie? Wydawalo mi sie, ze max sam korzystal z kodekow zainstalowanych w systemie, u mnie mam ich do wyboru cala game a nic poza kodek-packami do ogladania filmow nie instalowalem.
Napisano 8 Maj 200915 l Autor mam kite lite codec pack, virtual dub ma wszystkie kodeki. moze wirtual dub korzysta ze swoich wlasnych zasobow.. jakie kodeki polecacie? leto A.
Napisano 8 Maj 200915 l Przepuść tego avika przez Afterka, wyeksportuj go do klatek w formacie nieskompresowanego *.tga, wrzuc w maxa jako *.ifl i wrzuć w do diffuse materiału pod kineskopem (chyba, że to LCD TV). na pewno będzie to widac w podglądzie i bedzie śmigac, a dzieki temu formatowi powinno Ci to też płynnie śmigac w podglądzie w trybie play, o ile pojedyncze klatki nie będą za duże, czyli nie przekroczą pojemnosci cache'owania twojego twardziela w trybie 24FPS (czyli cache nie powinien być mniejszy niz łaczny ciężar MB klatek/s).
Napisano 8 Maj 200915 l Autor chyba bede musial tak zrobic, tylko bede musial rozgrysc jak w virtual dub nadpisywac poszczegolne klatki, bo stosuje pare filtrow.. ale wiem ze kiedys max plynnie mi czytal .avi skompresowane divixem.. mam duzo tego do liczenia, filmy w filmie, i chcialem to zrobic nie zawalajac calego dysku twardego.