atheg Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 (edytowane) Ze względu na brak czasu finalna wersja nie posunęła się jakoś specjalnie do przodu w stosunku do ostatnich update'ów. Niemniej jednak staję w szranki i pod osąd głosujących oddaję swojego tropiciela. Chcialbym posiedziec nad nim dłużej ale wyjeżdżam dzis wieczorem i caly weekend nie bede mial dostepu do komputera. Pozdrowionka dla startujacych, ogladajacych i glosujacych. Na początek kawałek historyjki opisującej koncept: "Nikt za bardzo nie orientował się od kiedy Procyon Lotor mieszkał na bagnach. I właściwie na znajomości mokradeł kończyły się jego zalety. Był niechlujny i mamrotał, nie grzeszył uprzejmością, rzadko bywał trzeźwy, nosił krzykliwe ubrania pamiętające lepsze czasy. Jednak gdy trzeba było wytropić kogoś lub coś, a goście nieodległego planetarnego zakładu penitencjarnego niekiedy szukali schronienia na grząskim terenie ciągnących się po horyzont trzęsawisk, nie było lepszych. Znał każdy zakamarek, każdą jamę i dziurę pomiędzy konarami drzew. Miał też największy zbiór map ze wszystkich osadników i chyba nigdy się z nim nie rozstawał. Nikt nie robił tego chętnie, ale gdy trzeba było czegoś poszukać na bagnach, wszyscy, nawet wojsko, zwracali się do Lotor’a, a on stękając i złorzecząc wspinał się na swoje rdzewiejące egzoodnóża, które z pomocą różnych, zbieranych przez całe życie śmieci przystosował do szybkiego poruszania się po podmokłym terenie." [ATTACH]63588[/ATTACH] Żeby nie było, że gadam i marudzę a nic nie wrzucam :) Pierwszy szkicyk z pomysłem na crossover'owego tropiciela z klimatow tribalowo-fantastyczno-naukowych. Edytowane 29 Maj 2009 przez atheg
atheg Napisano 13 Maj 2009 Autor Napisano 13 Maj 2009 (edytowane) Up. Up 2. Edytowane 13 Maj 2009 przez atheg
Coyote Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 zamieszaj troche w barwach bo narazie troche monochromatycznie :)
atheg Napisano 14 Maj 2009 Autor Napisano 14 Maj 2009 (edytowane) Kolory będą jak będą :) na razie sobie wymyślam zobaczymy co się da zrobić. Wrzucam szkicowy update innego ujecia i pomysł na towarzyszącą tropicielowi "kulkę" Pozdrowionka I jeszcze na koniec dnia jeden up. Edytowane 14 Maj 2009 przez atheg
dzudzu Napisano 15 Maj 2009 Napisano 15 Maj 2009 Ludek osłaniający się przed słońcem na tej niedopracowanej wersji był bardziej naturalnie wygięty w łuk i miał fajny zawadiacki wyraz twarzy. Po wejściu w detal to gdzieś zginęło, bohater stał się bardziej pomnikowy.
atheg Napisano 18 Maj 2009 Autor Napisano 18 Maj 2009 Nie odpuscisz mi widze tego poganiania na poczatku :) Postaram sie za niedlugo cos wrzucic niestety na razie harmonogram prac innych nie pozwala.
atheg Napisano 19 Maj 2009 Autor Napisano 19 Maj 2009 Jakoś tak wpadł mi do głowy nowy pomysł. Nie wiem czy nie lepszy. Ten pierwszy tropiciel taki mało odkrywczy i bez historii. Wrzucam szkicyk z kawałkiem tekstu. Może się Wam będzie podobać. "Nikt za bardzo nie orientował się od kiedy Procyon Lotor mieszkał na bagnach. I właściwie na znajomości mokradeł kończyły się jego zalety. Był niechlujny i mamrotał, nie grzeszył uprzejmością, rzadko bywał trzeźwy, nosił krzykliwe ubrania pamiętające lepsze czasy. Jednak gdy trzeba było wytropić kogoś lub coś, a goście nieodległego planetarnego zakładu penitencjarnego niekiedy szukali schronienia na grząskim terenie ciągnących się po horyzont trzęsawisk, nie było lepszych. Znał każdy zakamarek, każdą jamę i dziurę pomiędzy konarami drzew. Miał też największy zbiór map ze wszystkich osadników i chyba nigdy się z nim nie rozstawał. Nikt nie robił tego chętnie, ale gdy trzeba było czegoś poszukać na bagnach, wszyscy, nawet wojsko, zwracali się do Lotor’a, a on stękając i złorzecząc wspinał się na swoje rdzewiejące egzoodnóża, które z pomocą różnych, zbieranych przez całe życie śmieci przystosował do szybkiego poruszania się po podmokłym terenie."
ortheza Napisano 19 Maj 2009 Napisano 19 Maj 2009 oba ziomale sa ekstra ;-) dawaj dalej Oba zasluguja na skonczenie
Urbanboogie Napisano 20 Maj 2009 Napisano 20 Maj 2009 Na bagnach to by mu sie raczej moskitiera bardziej przydala niz parasol :D
ortheza Napisano 20 Maj 2009 Napisano 20 Maj 2009 a na cholere mu moskitoera :] takiego kolesia to raczej owady unikaja ;]
Designer79 Napisano 20 Maj 2009 Napisano 20 Maj 2009 wysmarował sie maścią z gotowanego łoju krokodyla i moskity go nie ruszają ;)
Rotcore Napisano 25 Maj 2009 Napisano 25 Maj 2009 Wygląda jak Dude z Big Lebowskiego... :P fajna mordka na prawo, anatomia nóg na lewo trochę średnia, poza tym całkiem całkiem, pozdrawiam i trzymam kciuki cobyś do końca wytrwał
atheg Napisano 25 Maj 2009 Autor Napisano 25 Maj 2009 Dude jest oczywiście inspiracją :) Uwielbiam film. Z nogami powalczę.
Designer79 Napisano 25 Maj 2009 Napisano 25 Maj 2009 niezłe ;) normalnie wypisz wymaluj Jeff Bridges:)
atheg Napisano 26 Maj 2009 Autor Napisano 26 Maj 2009 Wrzucam postępy, mam nadzieję sie wyrobic do piatku bo wyjezdzam na weekend. Pozdrowienia dla wszystkich!!!
atheg Napisano 28 Maj 2009 Autor Napisano 28 Maj 2009 Zapomnialem o tym, że tlo ma być jednolite... Jutro wrzuce koncowa wersje pewnie.
Designer79 Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 Jak Ci się będzie nudzić to pociągnij dalej tą 1 wersje - tak dla sportu, imho bardzo fajna ;)
atheg Napisano 2 Czerwiec 2009 Autor Napisano 2 Czerwiec 2009 Z nuda mogę mieć problem w najbliższym czasie :) Ale też mi się wydaję, że dość daleko poszedł ten pierwszy pomysł i warto byłoby go skończyć.
Rekomendowane odpowiedzi