pedros100 Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 Witam. Mam problem który nie wiem jak nazwać. Wygląda to mniej więcej tak że cień na obiekcie jest jakiś "ziarnisty". Załączam render na którym widać ten problem. Co zrobić żeby było... ładnie? :D
maverick sheep Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 nie gajos pedros pokaz siatkę obiektu bo zapewne w tym tkwi problem F4 i print screen pozdrawiam
n-pigeon Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 W edit mode wciśnij ctrl+N i zatwierdź. To chyba to.
szczuro Napisano 14 Maj 2009 Napisano 14 Maj 2009 raczej W -> remove doubles bo to mi wygląda na podwójne ścianki ewentualnie sprawdz czy nie masz zduplikowanego obiektu
pedros100 Napisano 14 Maj 2009 Autor Napisano 14 Maj 2009 To tak: - skrót ziomka n-pigeon coś zrobił ale nie zmieniło to sytuacji; - skrót ziomka szczuro okazał się przydatny bo były podwójne (a może i więcej) wierzchołki ale też nie poprawił cienia; - wcisnąłem F4 (za namową ziomka maverick sheep) i pokazało mi coś takiego jak na screenie, mam nadzieję że o to chodziło.
Rekomendowane odpowiedzi